Iğdır’da Tutuklamalar

Tarih : 2015-04-02 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da Tutuklamalar

          Iğdır’da 2012 yılında KCK adı altında tutuklanarak daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen aralarında Azadiya Welat gazetesi çalışanı Ufuk Demir’inde bulunduğu 6 kişi ”Örgüt üyeliği” gerekçe gösterilerek ceza verildi. 

 

        Iğdır Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün sabah saatlerinde görülen davanın sonucunda Ufuk D., Hikmet Ç., Orhan A., Melek A., Cihat Ş., Zahide P.’ye ” Örgüt üyeliği” gerekçe gösterilerek 7 yıl 6’şar ay hapis cezası verilirken aynı davada İsmet M. adlı bir kişi için ise beraat kararı çıktı.

            İkinci duruşma ise Iğdır Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi’nde 22.09.2015 tarihinde Iğdır merkeze bağlı Mevlana okuluna molotof atarak yakmak iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen kişiler  için yapıldı. Tutuklular Erzurum H Tipi Cezaevi’nde bulundukları için Tele konferans yöntemiyle  mahkemeye katıldı. 

           Mahkeme dava sonucunda Yavuz Ç., Serkan Ç., Mizgin S.’ye “örgüt üyeliği” gerekçe gösterilerek 6 yıl 3 ay hapis cezası verirken, İlyas S. ise örgüt üyeliğinin yanı sıra kamu malına zarar vermek gerekçesiyle toplam 7 yıl 9 ay hapis ceza verildi. Aynı davadan yargılanan Hasan K., Volkan D. ve Savaş Ö. ise beraat etti. Iğdır Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün 2 ayrı davadan alınan cezalara itiraz edilip, temyiz yoluyla Yargıtay’a gönderileceği belirtildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası