Savcı Kiraz Iğdır’da Anıldı

Tarih : 2015-04-02 / Kategori : Genel Haber

Savcı Kiraz Iğdır’da Anıldı

            İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde bulunan makamında yasadışı örgüte üye teröristler tarafından rehin alınan ve sonrasında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Iğdır Adliyesi’nde anma töreni düzenlendi.

 

         Adliye önünde şehit olan savcı için düzenlenen törene Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı, çok sayıda Savcı ve Hakim’in yanı sıra Iğdır Barolar Birliği’ne üye Avukatlar da katıldı. Tören, şehit savcı için bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Burada basın mensuplarına açıklama yapan Iğdır Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Mustafa Yılmaz; “Menfur bir terör saldırısı sonucunda görevi başında, odasında şehit edilen Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm yargı camiamıza ise başsağlığı diliyoruz. Bu alçakça işlenmiş bir terör saldırısıdır. Milli birliğimize ve beraberliğimize yönelik yapılan her türlü saldırıyı kınıyoruz.” dedi. 

           Yılmaz, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın 2004-2006 yılları arasında Iğdır’da görev yapmış olduğunu hatırlatarak; “Yıllar önce burada görev yapmış olan değerli meslektaşımız ve büyüğümüzden görevi devralan meslektaşları olarak, onun eski adliyesinin çalışanları olarak kendisini Fatihalarla, saygıyla ve minnetle anıyoruz. İstanbul’da düzenlenen cenaze törenine katılamadık ama burada görev yaptığı için Iğdır Adliyesi’de Mehmet Selim Kiraz’ın evi sayılır. Buradan onu anarken değerli ailesine metanet diliyoruz.” şeklinde konuştu.

         Başsavcı Yılmaz konuşmasının sonunda herkese sağduyu çağrısı yaparak, yaşanan bu olayın yeni olaylara sebebiyet vermemesi gerektiğini hatırlattı.   Yılmaz, yaşanan bu olay sonrasında Iğdır Adliyesi’ndeki güvenlik önlemlerinin gözden geçirileceğini ve gereken tedbirlerin alınacağını kaydetti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası