Besti Aydeniz Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Tübitak Bilim Fuarı Düzenledi

Tarih : 2015-04-16 / Kategori : Genel Haber

Besti Aydeniz Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Tübitak Bilim Fuarı Düzenledi

            Besti Aydeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  öğrencileri tarafından  TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlendi.

 

          Düzenlenen bilim fuarında okulun öğrencileri 4 aylık süre zarfında hazırladıkları biri birinden güzel ve ilginç toplam 20 projeyi tanıttı.

           Özellikle hayatı kolaylaştıracak, ders materyali olarak kullanılabilecek birçok projenin yer aldığı fuarda öğrenciler hazırladıkları projelerle takdir topladı. Okuldan 25 öğretmenin ve 40 öğrencinin görev aldığı çalışmalar çok keyifli ve eğlenceli geçti.

             Düzenlenen bilim fuarını ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt bütün stantları gezerek öğrencilerden bilgi aldı.

              Daha sonra yaptığı konuşmada “Erzurum da yapılan bölge TÜBİTAK Bilim yarışmasında 70. Yıl Cumhuriyet Mesleki Teknik Anadolu lisesi matematik projesi ile bölge üçüncüsü oldu. Bu büyük başarıdır. Eğitimin en önemli amaçlarından birisi bilimsel temelli ve proje temelli düşünen ve üreten insanlar yetiştirmektir.. Bu okulda öğrenim gören öğrencilerimizin bu hedef doğrultusunda yetiştiklerini görmekten dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Çünkü ürettikleri projeler gösteriyor ki yarının dünyasının nasıl imar edileceği ve bilginin nasıl üretileceği konusunda… Bu ideale uygun öğrencilerin yetişmesine katkı sunan tüm öğretmen arkadaşlarımı kutluyor, Sevgili öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi.

              Okul Müdürü Suat Vural’da  “TÜBİTAK Bilim Fuarına teşrif eden başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Hakan Cırıt olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcılarımıza, Şube Müdürlerimize, kurum ve okul müdürlerine, öğretmenlere, velilere ve sergiye katılan tüm ziyaretçilere ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi. Sergi açılışına şube müdürleri Sedat Bilir, Süleyman Akkuş, Rehberlik araştırma müdürü Hüseyin Işık’ta katıldı.

         Sergide 10. Sınıf öğrencisi Kader Şenol ve Ayşe Buz’un hazırladığı Elektrikler olmadığı zaman   telefonu  pille şarj eden şarj aleti  ilgi gördü.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.