Iğdır’da Kutlu Doğum Heyecanı Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Tarih : 2015-04-18 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da Kutlu Doğum Heyecanı Tüm Hızıyla Devam Ediyor

           Iğdır il Müftülüğü bünyesinde Halil İbrahim Kur’an Kursu hocaları Remziye Altuner ve Ayşe Çelik öncülüğünde düzenlenen Kutlu Doğum Paneli, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda yoğun katılımla gerçekleşti.

 

        Şube Müdürü Alaaddin YANARDAĞ’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde, Iğdır Üniv. İlahiyat Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Zeki TAN, İlahiyat Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Şahin AHMETOĞLU ve Arş. Gör. İlyas ALTUNER panelist olarak katıldılar.

         Panele; İl Müftüsü Cüneyt KULAZ, Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri, din görevlileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

         Açılış konuşmasında Müftü KULAZ, Diyanet’in hazırlamış olduğu “Daha İyi Bir Dünya İçin Sevgi, Saygı, Merhamet” afişinin renklerini gökkuşağının renklerine benzeterek, renklerin uyumunun insanlar arasında da olmasını, siyahın, beyazın, engellinin, yaşlının, gencin, kadının, erkeğin, hastanın, mahkûmun, herkesin Muhammed ümmetiyim deyip bir arada yaşaması gerektiğini belirtti.

          Protokole gül takdim edilmesinden sonra panele geçildi.

          Panel’de İlahiyat Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Zeki TAN, günümüzde birlikte yaşama kültürünün 

          Müslümanların kayıp değeri olduğunu, Müslümanların bunu kazanabileceklerini ve kazanmanın temel faktörlerinin de ehliyet ve riyakat olduğunu ifade etti. Bir arada yaşama kültürünü yitirmelerinin sebeplerine de değinen Yrd. Doç. Dr. Zeki TAN, işi ehline vermediklerinden dolayı, toplumsal adaleti sağlayamadıklarını ve bunların yanında kişilerin cemaat, tarikat, aşiret veya belli bir grup üzerinde yaşadıklarını, günümüzde bu kazanımın zor olacağını söyledi. Asr-ı Saadette bunun böyle olmayacağını da belirten TAN, Asr-ı Saadette ki gibi ailesine, soyuna, itibarına bakılmaksızın yeniden yaşamaları gerektiğini söyledi.

        Yrd. Doç. Dr. Şahin AHMETOĞLU ise; farklı olmanın ancak, bir arada yaşamanın esas olduğuna değindi. Bir arada yaşamayı becerebilmek için hoşgörülü olmaları gerektiğini belirten AHMETOĞLU, acıma ve merhamet ve empati duygusunun yüksek olması gerektiğini belirti.

         Arş. Gör. İlyas ALTUNER ise, birlikte yaşamanın ilmi ve felsefi boyutuna temas ederek, İnsan doğasında yaratılış itibariyle menfi ve müsbet melekeler olduğunu, birlikte yaşamayı müspet melekeleri dengelemek sayesinde ve müsbet melekeleri öne çıkararak yapabileceklerini, Bununla birlikte, bir arada yaşamalarını da emanet bilinciyle hareket etmeleri sayesinde başarabileceklerini Akabinde Kutlu Doğum Haftası ile ilgili şiir ve kompozisyon yarışmasında ikinci olan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine İl Müftüsü KULAZ hediyelerini takdim ettikten sonra İl Müftüsü KULAZ panelistlere ve paneli düzenleyen Kur’an Kursu hocalarına teşekkür ederek plaket takdim etti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası