Iğdır’da Çevre Kirliliği Asgari Düzeye İnecek

Tarih : 2015-04-20 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da Çevre Kirliliği Asgari Düzeye İnecek

        Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ilimize 2 adet çöp toplama aracı ve 100 adet çöp konteynırı hibe edildi.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı iller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından Iğdır  İl Özel İdaresinin hizmetlerinde kullanılmak üzere hibe olarak 2 adet çöp toplama aracı ve 100 adet çöp konteyneri tahsis edildi.

     Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 48 şehre 150 çöp toplama aracı ve 7 bin 500 çöp konteynerinin dağıtımının yapıldığı törene ilimiz valisi Davut Haner ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş katıldılar.  

  Toplam 400 bin lira değerinde Araçların anahtarlarını Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’den teslim alan Vali Davut Haner araçların teslimiyle İl Özel İdaresi’nin sorumluluk alanında bulunan köylerde çöp toplama işlemlerinin daha iyi bir şekilde yapılacağını, bununla da köylerde meydana gelen çevre kirliliğinin asgari düzeye ineceğini söyledi.

  İl Özel idaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş ise yaptığı açıklamada “Iğdır’da bulunan köylerimizin sağlıklı, temiz daha güzel bir görünüm, kirliliğin önlenmesi ve çevreye duyarlı bir toplum bilinci  oluşturulması açısından bu desteğin çok önemli olduğunu belirtti.  Akkuş; ayrıca  2014’ ten itibaren Köylerimizin taleplerinin karşılanması için İl Özel İdaresi tarafından temin edilen 730 adet galvaniz çöp konteynırı ve 3 adet çöp toplama aracı ile hizmet verdiklerini söyledi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası