Delice Kuşu Doğaya Bırakıldı

Tarih : 2015-05-01 / Kategori : Genel Haber

Delice Kuşu Doğaya Bırakıldı

           Iğdır’da tedavisi tamamlanan doğangiller grubundan delice kuşu doğal yaşama bırakıldı.

 

Iğdır’da açlıktan ve soğuktan bitkin düşmüş halde bulunan doğangiller grubundan delice kuşu, Kars Kafkas Üniversitesi Doğa Kuş Koruma Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alındı. Tedavisi tamamlanan delice kuşunun doğaya bırakılması için Melekli beldesindeki Iğdır Üniversitesi Tarla Bitkileri Geliştirme Merkezi’nde program düzenlendi. Programa Iğdır İl Emniyete Müdürü Yüksel Babal, Çevre Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, Kuzey Doğa Derneği’nden Uzman Biyolog Bilim Koordinatörü Emrah Çoban katıldı.

Orman ve Su İşleri Müdürü Mete Türkoğlu, gündüz yırtıcılarından olan delice kuşunu Kars Kafkas Üniversitesi Doğa Kuş Koruma Rehabilitasyon Merkezi’ne yapılan tedavisinin ardından halkaladıklarını ve bu gün doğal yaşam ortamına bırakılacağını söyledi.

“BUNLAR HASADA ZARAR VEREN YIRTICILARIN DÜŞMANI, ÇİFTÇİLERİN DOSTU KUŞLAR”

Bu tür kuşların doğaya dönmelerini sağlamak için büyük bir mücadele verdiklerini ifade eden Türkoğlu, “Bunlar bu bölgedeki sazlıklarda yaşayan bir türdür. Bulunduğunda açlıktan bitkin düşmüştü, şimdi eski sağlığına kavuşmuş durumda. Bunların nesli korum altında. Bunlar hasada zarar veren yırtıcıların düşmanı, çiftçilerin dostu kuşlardır” dedi.

Özellikle yaban hayvanlarının ve doğanın korunması gerektiğine vurgu yapan İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal da, bugün burada bulunmadaki amaçlarının hem çevreye hem de doğaya destek vermek olduğunu söyledi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.