Dap Desteği İle İlimize 4 His Göleti Yapılacak

Tarih : 2015-05-06 / Kategori : Genel Haber

Dap Desteği İle İlimize 4 His Göleti Yapılacak

      Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi, mera hayvancılığında işgücü ve üretim verimliliğinin artırılması, karlılığın sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla 8 ilde 35 adet Hayvan İçme Suyu (HİS) Göleti yapımını finanse etmek üzere protokol imzaladı. Göletlerin protokol sözleşmesi, Ardahan Valisi Ahmet Deniz,  8 ilin İl Özel İdaresi Genel Sekreterleri ve temsilcilerinin katılımıyla Erzurum’da gerçekleştirildi.  

     Toplantıya ilimiz adına  Iğdır İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş ve Tarımsal Hizmetler Müdür Vekili Ali Yıldız katıldılar.      

      Toplantıda 2014 yılında da HİS Göleti projelerine finansman desteği sağladıklarını belirten DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, “Hayvancılık bölgenin asıl geçim kaynağı olmakla beraber, yetiştiricilerimizin arzu edilen bir geliri elde etmediği görülmektedir. Özellikle su kaynağı olmayan yerlerde, hayvanların su ihtiyacını karşılamak için yağmur ve kar sularının depolandığı alanlara hayvan içme suyu göletlerinin yapılması için 2015 yılında 35 adet proje uygulanması hedeflenmiştir” dedi.

İlimize 4 adet HİS (Hayvan İçme Suyu) gölet projesi uygulanacak

           İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş toplantıda Hayvan İçme Suyu Göletlerinin önemine değindi.

  Akkuş imzalanan protokolle  İlimiz tarım ve hayvancılıkta daha büyük atılımlar sağlanması noktasında 2015 yılında DAP ile yapılan koordineli çalışmalar sonucunda Iğdır merkeze bağlı Karaçomak, Taşlıca, Asma ve Tuzluca ilçesine bağlı Güllüce köylerinde  toplam 4 adet HİS (Hayvan İçme Suyu) gölet projesi uygulanacaktır.  Bu projeler sayesinde  adı geçen köylerimizle  birlikte bu köylere yakın diğer köylerimizde de  bulunan çiftçilerimiz bu projelerden faydalanacak, ayrıca bölgede tarım ve hayvancılık sektörünün canlanmasına neden olacaktır.

 

Facebook Beğenenler

  1. kilic 2015-05-06 10:15:52

    akp den önce veya pkk dan önce göletmi vardi havancilik yapiliyordu , simdi gölet yapilacakta hayvancilik olacak,hikaye oyun icinde oyun var , bunlar ileriye dönük isler halk uyutuluyor , halk topragina suyuna havasina sahip ciksin yoksa is isten gecer..

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası