MHP ve Sefer Karakoyunlu milletvekili adayı Ahmet Ali Canbaz’ın Kaleminden

Tarih : 2015-05-22 / Kategori : Genel Haber

MHP ve Sefer Karakoyunlu milletvekili adayı Ahmet Ali Canbaz’ın Kaleminden

        Bu günkü köşemi MHP den milletvekili adayı olan,kendisini yakinen tanıdığım ve ülkeme olan hizmetleriyle bildiğim değerli kardeşim, hakiki dost vatan sevdalısı, Sefer Karakoyunlu beyefendiye ayırmak istedim.

 

      Iğdır İlinden yıllar öce İstanbul'a gelen Daima kalbi Milletinin sevgisi ile dolu olan Sefer Karakoyunluyu Altı yol eğitim kurumlarında yönetici olarak görev yaptığı yıllardan tanımaktayım. Bahariye Sürücü ve Meslek Eğitim kurumlarını kuran. Daha sonra Kuşdili sürücü Kursu, Elitler Sürücü Kursu, Işıklar sürücü kursunu kurup ülkesine hizmet sunan, ilk Simülatörlü eğitimi başlatan. Aynı zamanda Kadıköy Belediyesi ile işbirliği yaparak halka ücretsiz Trafik ve Çevre Eğitimi veren. Çeşitli ilk ve orta öğretim kurumlarında trafik kuralları ile ilgili seminerler düzenleyen,2005 yılında Türkiye'de ilk olarak Çocuk Gelişimi Eğitimi Elemanı yetiştiren, Türkiye, Azerbaycan ve Türk Dünyası adına köprü vazifesi gören kıymetli ve çalışkan bir insan..

         O anlatmakla bitmeyen bir enerjiye ve pek çok üstün hizmetlerin içerisinde hızla yol almaktadır. Halen bir sürü dernek ve kuruluşlarda yönetici, kurucu veya başkan olarak hizmet vermektedir.” Türkiye, Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği kurucu ve başkanı olarak ta devam etmektedir.”

       Daha birçok hizmetlerini saymakla bitiremeyiz. Bu kutlu insan ahlak abidesi milletinin derdiyle dertlenmiş kendini ömrünü milletinin hizmetine adamış kardeşim. Şimdilerde Iğdır’dan MHP milletvekilliğine aday gösterildi.

         Sefer bey, hiçbir zaman makam ve mevkilere göz dikmedi, istemedi kendisini bilenler, aşkına tanık olanlar ancak tekliflerle geldiler. Günümüzde hemen hemen her coğrafyada geçmişte yaşamış ve bazı insanlar vardır ki onlar bulundukları iklime can, kalplere ışık gönüllere ferahlık verirler. Ne var ki bu isimsiz kahramanların çoğundan haberimiz olmaz.

        Sonradan gelen nesillere gelecek vaat eden bu insanlar gelip geçtikleri her yerde derin izler bırakırlar, bu kutsi insanlar nerde olurlarsa olsunlar, bulundukları yerleri adeta cennet asa baharlara çevirirler.

Gönlü darda maddi manevi sıkıntı içerisindeki insanımıza hayat olurlar, kendi hayatlarını hiçe sayarak fedakâr gözü kara hizmet erleri olarak tarihe geçerler.

Sefer bey, Sözünün ehli insan. Yanlışında ısrar etmeyen, asla yalan bilmeyen güvenilir insan. İnsanlık meziyetlerini hatırlatan, ayna gibi kendisinde insanın kendini görebileceği içi dışı bir insan.

Sefer bey,Dili,huyu,karakteri,yolu yordamı,çevresi,icraatları güzel insan. Verilecek emanete sahip çıkabilecek onu kendi ruhundan bile aziz bilecek, davasına sahip çıkabilecek mert insan. Kalleşlik, kaypaklık bilmeyen, İhanetlere sabırla direnen, yalansız, riyasız insan.

Sefer bey, siyasete yeni bir ruh, yeni bir kan taşıyacak fırsatçıları, ikiyüzlüleri fesat ve memleket düşmanlarını duruşu ilmi ve kazanımlarıyla demokrasi içerisinde yenebilecek yeni bir görüşle meclisi özüne taşıyabilecek asil bir ruha sahip insandır.

İnsanları kırıp üzmeyen, ayrım yapmayan, din inanç fikir ve düşüncelere müsamahalı bir o karda inançlı bir insan. Kürt,Türk,Alevi,Sünni kardeşliğini pekiştirebilen onların kardeşliklerini aksettirebilen, kardeş kılan ayrımsız insan.

İnsanı heyecanlandıran, metafizik duygular yaşatan, en ümitsiz insanı bile sevindiren mesut eden. Yüzünde tebessüm,dilinde dua,elinde iyilik dağıtan insan.

Bencil olmayan,hep ben, ben demeyen, hırslarına yenilmemiş, nefsine kul köle olmamış insan. Fedakar, hasbi,mütevazi, kardeşini kendine tercih eden,çıkarcı olmayan kendini ve arkadaşını satmayan insan. hasılı dünyevilik için değişmeyen insan. Dosdoğru, dimdik duran Muhabbeti, sevgiyi, şefkati,saygıyı,edebi,aşkı şiar edinen insan.

İşte siz dostlarıma Iğdır ve çevrelerini cennet asa baharlara çevirecek, Azerbaycanlı kardeşlerimizle aramızda maddi manevi kardeşlik köprüleri kurabilecek, Türkiye büyük millet meclisine yakışıp hakkını verebilecek, Türkiye'mizin birlikte büyümesine katkı sunabilecek adam gibi bir adam sefer Karakoyunlu kardeşim. Son söz sizin kıymetli dostlar..

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası