IĞDIR DA YETİŞTİRİLEN SEBZE VE MEYVELERİ TÜKETİN

Tarih : 2008-08-19 / Kategori : Genel Haber

     Iğdır Zıraat Odası Başkanı Tülay Işık, Doğu Anadolu bölgesindeki illerin ziraat odası başkanlarına telefon açarak, en ucuz ve en kaliteli sebze ve meyvenin Iğdır'da olduğunu ihtiyaçlarının buradan karşılanmasını istedi.
     

  Işık, konuyla ilgili olarak gazeteci lere yaptığı açıklamada "Iğdır'ımızda organik ortamda hiçbir katkı eklenmeden üretilen sebze ve meyveler yetişmektedir. Bu Sebze ve meyveler malesef pazar alanı olmadığından yok pahasına satılmakta yada çöpe atılmakta tarlada çürümektedir. Bende Bölgede bulunan Ziraat odası başkanlarını telefonla arayarak, illerinin ihtiyacı olan sebze ve meyveleri en uygun fiyata Iğdır'dan temin etmelerini istediğini" söyledi.
                   Kaliteli, hormonsuz sebze ve meyve yemek istiyorsanız Iğdır'da yetişen ürünleri tercih edin çağrısı yapan Işık, " Hiçbir katkı ve kimyasal madde kullanmadan doğal ortamda yetişen domates,salatalık,kavun ,karpuz gibi ürünleri Doğu  bölgesinde yaşayan insanlar tercih edilebilir ve gerçek ürünün tadını görebilirler hem de ucuz fiyata şu anda bir kasa domates 2-3 YTL bir kilo saltalık 20-25 kuruşa satılıyor hem de hormonsuz. Bunun için herkesi Iğdır sebze ve meyvesini yemeye davet ediyorum ihraç imkânımız olsa bu güzel ürünleri Avrupalı kapış kapış alır çünkü doğal ortamda yetişiyor ve gerçek tat veriyor."dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.