Araştırmacı Uzm. Hasan BUYRUK'un IĞDIR VE YÖRESİNDE ERMENİ MEZALİMİ isimli kitabı yayımlandı

Tarih : 2009-04-21 / Kategori : Genel Haber

     Araştırmacı Uzm. Hasan BUYRUK'un yapmış olduğu bu çalışma Iğdır'ın özellikle yakın tarihinin bilinmesi ile ilgili şimdiye kadar yapılan en detaylı ve geniş olanlarından biridir.

    Iğdır tarihinin çok yönlü olarak araştırılması, belge ve dökümanter verilere bağlı olarak incelenmesi, son derece kıymetli ve önemli bir çalışmadır. Iğdır'ın tarihi özellikle de yakın tarihi ayrıntılı bir çalışmaya muhtaçtı. İşte büyük bir emek harcanarak hazırlanan bu çalışma, Iğdır'ın yakın tarihinin ortaya çıkarılması, etüd edilmesi ve belgelendirilmesi açısından çok önemli bir eser niteliğindedir.
    Bu eser özellikle bundan sonra bu konularda yapılabilecek çalışmalara yol göstereceği gibi gelecek kuşakların bu bilgiler ışığında geçmişine sahip çıkarak yetişmesi hususunda da önemli bir açığı kapatacaktır.
    Ermenilerin sadece Iğdır ve yöre sinde 80.000 Türk ve Müslümanı katlettiği gerçeği göz önünde tutulursa Ermeni vahşetinin vahimiyeti ortaya çıkmaktadır. İşte bu eserde bu yörede yaşanan olaylar 1915-1920 tarihleri arasındaki bir zaman dilimini kapsamaktadır.
    HASAN BUYRUK KİMDİR
      1966 yılında Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Iğdır'da tamamlayıp 1985 yılında Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi bölümüne girdi. 1989 yılında aynı bölümden mezun oldu. Iğdır Lisesi'nde 1993 yılına kadar Sanat Tarihi öğretmeni olarak çalıştı. Askerlik hizmetinden sonra çalışmalarına Iğdır Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda tiyatro ekibi kurup çalıştırarak devam etti.
      Atatürk üniversitesi Sos yal Bilimler Enstitüsünde 2000 yılında başladığı Yüksek lisans (Master) eğitimini 2002 yılında tamamlayarak hazırladığı Iğdır ve ÇevresindeTarihi-Kültürel Kalıntılar tezi ile Bilim Uzmanı ünvanını aldı.
      Eğitim-Öğretim hizmetlerinin yanı sıra on beş yıl çalıştığı Iğdır İl Sağlık Müdürlüğü'nde çeşitli yöneticilik kademelerinde bulundu. Evli ve bir çocuk babası olan Hasan BUYRUK'un bu kitaptan daha önce yayınlanmış Tarihi ve Kültürel Varlıklarıyla Iğdır isimli diğer bir kitabı daha bulunmaktadır.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.