Iğdır'da İnşaatlar Devam Ederken Daire Fiyatları da Artıyor

Tarih : 2011-07-26 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da İnşaatlar Devam Ederken Daire Fiyatları da Artıyor

       Göçle artan nüfus Iğdır’da konut yapımını teşvik ederken Iğdır’ın popüler mahallesi Topçular Mahallesi Vali Konağı caddesinde yükselen inşaatların yapımı hızla devam ederken daire fiyatlarını da artırıyor.

Özel Haber : Ali ŞIKTAŞ   Gelen talep üzerine vali konağı yolunda 160 m2 bir daire fiyatının lükslüğüne göre 120 ile 140 bin tl arasında değiştiği belirtilirken diğer mahallelerde bu tür bir dairenin fiyatının 100 bin Tl olduğu alıcı bile bulmakta zorlanıldığı kaydedildi.
Vatandaşlar, Iğdır’da inşaat sektörünün gelişmesinin güzel bir olay olduğunu Iğdır’ın büyük şehirlere benzediğini belirtirken, fiyatların yüksek olmasından şikayet ettiler.
Iğdır’da esnaf olan Turgan Ağırkaya  Eve fiyatları normal çünkü maliyet yüksek. Fakat Iğdır ovası betonlaşıyor ona üzülüyorum, çocuklarımıza torunlarımıza yeşil alan bu gidişle kalmayacak gibi..Yapılan daireler de yeşil alanı muhafaza etmek lazım” dedi.
Iğdır’da müteahhitlik yapan Mehmet Kaya ise ”5 yıldır bu işi yapıyorum.. Iğdır’da inaşaatcılık gelişiyor.     Yeni binalar yapılıyor. Geçen yıl satışlarımız çok iyi idi daha temelde satıyorduk. Bu sene banka kredilerinin artması ile satışlar durgunlaştı çünkü alıcı memur kredi yüksek olunca almaktan vaz geçiyor. Bu sene işimizde gerileme var. Iğdır’da daire fiyatları normal lüks daireler yapıyoruz 3+1 160 m2  fiyatı 105 ile 120 bin TL  arasında değişiyor. Iğdır’da maliyet yüksek, batıda fayans, kalebodur ucuz bizde pahalı Türkiye’nin en sonunda yaşıyoruz, nakliye fiyatı artırıyor. Batıda betonun metre küpü 70 TL bizde 95 TL, bizi arsanın ucuz olması kurtarıyor. Alıcı memur kesimi oda krediler yükselince şimdilik almıyorlar. Sıkıntımız belediyeden, belediye bizlere yardımcı olmaya çalışıyor fakat kanunlardan çekindiği için yeterli desteyi veremiyor. İmar planı yenilenmeli kat sayısı artırılmalı” dedi.
Iğdır da emlakcılık yapan İsmail Oktay’da şu anda Iğdır’da semtine göre daire fiyatları 50 ile 130 bin TL arasında değişiyor. Geçen yıl alıcı vardı bu sene azaldı. Bunun sebebi de konut kredi faizlerinin artmasıdır. Vatandaş bir valilik yolu tutturmuş gidiyor. Bundan dolayı orda fiyatlar çok yüksek. Iğdır gelişiyor nüfusu artıyor göç alıyor bundan dolayı inşaat sektörü de gelişiyor, popüler mahallelerde henüz inşaat aşamasındaki lüks binaların metrekaresi bin  liraya kadar çıkıyor. Daire fiyatları, büyükşehirlerle aynı seviyeye geldi. Birikimlerini gayrimenkul ve arsa alarak değerlendirmek isteyenlerin talepleri, fiyatları ciddi oranda artırıyor. Kira fiyatları, semtine göre 300 lira ile 600 lira arasında değişiyor gayrimenkul fiyatları da talep yoğunluğu nedeniyle her geçen gün artıyor.. Ayrıca, müşteri standartları da yükseldi artık, dış cephe mantolaması yapılmış, merkezi sistem kaloriferli, saten alçı yapılmış lüks evler tercih ediliyor. Müşteri, artık banyosunda jakuzi soruyor. Düne kadar köyünden odun yakıp sobasında yakanlar, bugün merkezi sistem kaloriferli ev satın almak istiyor. Tabi standartlar yükselince, bu fiyatlara da yansıyor.” şeklinde konuştu.

 

Facebook Beğenenler

  1. Hasret 2018-05-16 19:47:21

    En fazla 100000 bir ev arıyorum mustakil yada daire..

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.