Iğdır Kayısısı pazarda yerini aldı

Tarih : 2012-06-22 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Kayısısı pazarda yerini aldı

Iğdır’ın geçim kaynağı olan ve Iğdır’a ciddi miktarda ekonomik girdi sağlayan yaş kayısı sebze pazarında yerini almaya başladı.

Mevsimin ilk yaş kayısısı kilosu 2 -3  lira civarında perakendede satılıyor.
Bahçe sahibi Hüseyin Koyuncu, “Kayısı pazarı yeni başladı. Bahçeden topladığımız kaysıyı toptan olarak 1.5 -2 TL  arasında satıyoruz. Genelde Iğdır ve civarından gelen vatandaşlar kaysıyı alarak memleketlerine götürüyorlar. Bu yıl soğuk ve dolu vurmadığı için kayısı bu sene çok. Iğdır kaysısının özel tadı olduğu için Iğdır kayısısına talep çok. Kayısımıza destek çıkarsak kıymeti artar. Çiftçimiz, vatandaşımız, milletvekilimiz, pazarcısı olsun kayısıya önem verirsek kayısının talebi daha çok artar” dedi.
Bahçe sahibi Hüseyin Koyuncu, “Iğdır Kaysısı İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlere götürülerek Iğdır kaysısı olduğu için Kilosu 4 ile 6 TL arasında satılıyor.” dedi.

 

Facebook Beğenenler

  1. Şenay Özçelik Koca 2012-06-22 15:27:36

    Bugün seni anlatmak için zamanın kısıtlı olduğunu düşündüm.Ne yetiştiğin ,olgunlaştığı Şalak'ın dalındaki ayağımın dengesi ne de damağımda yer eden ballı kıvamını anlatabilirim.Hani tüccarlar toplayıp da gidince koca bağı geride kalan seyre...k 'şalah erikleri'bulmak,ucu kamıştan mızrakla incitmeden toplamak ve her bulduğumuz 'yekke şalağı i'çocuk abartısının sınırlarını gösteren sözcüklerle şişirmek hiç bu dar zamanlarda anlatılabilir mi?Manavda sergilenirken satanın pahasına sebep saydığı adın'Iğdır Kaysısı'beni hüzünlendirir.Bilirm ki bilmezler ey kayısım senin gerçek tadını ve boyunu,bilemeyecekler Iğdır 'a gelip ,yetiştiğin bağa girip ,ağaca çıkmadan ,dalından koparmadan.Nasıl anlatılır bu gerçek.Körlere fili anlatmaya benzer kim hangi evrede toplanmışı yerse ,tanıdığı ,bildiği odur.Ben nasıl anlatayım dünyada en lezzetli tatlının ,dalında ballanan Iğdır Kayısısı olduğunu ;üstelik kendim de 22 senedir tazelememişken bu zevki.Yetiştirene de dalından toplayıp yiyene de sefa olsun...

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.