Vali Davut Haner’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Tarih : 2014-10-29 / Kategori : Duyurular

Vali  Davut Haner’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

          Değerli Iğdırlılar; Tarihi büyük zaferlerle dolu Türk Milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlattığı milli mücadele, milletimizin azim ve kararlılığıyla birleşerek tüm yurda yayılmış ve zaferle sonuçlanmıştır.

 

          29 Ekim 1923 tarihinde kazanılan bu zaferin ardından Cumhuriyet ilan edilerek, bugün bölgesindeki herkesin iftihar ettiği demokratik değerler üzerinde yükselen bir hukuk devletinin temelleri atılmıştır.

          Tarihimizin en büyük çağdaşlaşma ve değişim hareketi olan Cumhuriyetin ilanı, geleceğe ümitle bakmamızı sağlayarak bizlere güç vermektedir. 

           Yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti; hangi kültür, ırk ve inanca sahip olursa olsun herkesin kardeşçe ve dostluk içinde birlikte yaşama kültürünü güçlendirmiş ve vatandaşlarımızı ortak fikir ve ortak hedeflere sahip olarak birbirine kenetlemiştir. 

           Cumhuriyetimizin 91. yılını kutladığımız bugünde bizler, geleceğe büyük bir inanç ve azimle yürümeli ve Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için el birliği ile çalışmalıyız.

            Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.

Davut HANER

Iğdır Valisi

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.