Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adem Safa’nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Tarih : 2015-03-06 / Kategori : Duyurular

Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adem Safa’nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

            Kadınların özgürlük ve eşitlik mücadelesi açısından, çok önemli ve anlamlı bir gün olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, ne yazık ki artan kadına yönelik şiddet olaylarının gölgesinde kutluyoruz. Üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşı kadınlarımız giderek daha yoğun bir biçimde şiddet olaylarına maruz kalmaktadır. 

 

            Kadınlarımız Toplumların gelişmesindeki en önemli etkendir.  Çağdaş toplumların en önemli özelliği, demokrasi kültürünün yerleşmesi, insan hak ve özgürlüklerinin hiçbir şekilde kısıtlanmaması ayrıca her alanda kadın erkek eşitliğinin tam olarak sağlanması ile mümkündür.

               Kadınlar her zaman hayatın vazgeçilemez unsurlarından olmuş, günlük hayatın devamında da büyük sorumluluklar almasına karşın, tüm toplumlarda ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel anlamda erkeklerin egemen olması sonucu toplumsal yaşamda hak ettikleri yeri alamamıştır. 

               Kadınların sosyal, siyasal ve kültürel alanlarda çok daha fazla söz sahibi olmaları, görev almaları sadece kadınlar için değil, toplumun tamamı için çok önemlidir. Kadınlarımız toplum içinde giderek önemli roller üstlenmiş ve hayatın merkezinde yer almışlardır. Özellikle son yıllarda gerek Anayasal gerekse Kanuni düzenlemeler ile kadınlarımıza pozitif ayrımcılık ilkesi uygulanarak, sağlık hizmetlerinden, nakdi yardım hizmetlerine, istihdama kadar birçok yeni düzenleme hayata geçirilmiştir.

              Bu duygu ve şüncelerle Yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızın 8 Mart Dünya  Kadınlar Günü’nü kutluyor, Saygılar Sunuyorum.

     Adem SAFA

  Aile ve Sosyal Politikalar

      İl Müdürü

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.