Vali Davut Haner’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Tarih : 2015-03-06 / Kategori : Duyurular

Vali Davut Haner’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

            1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda alınan kararla 8 Mart gününün "Dünya Kadınlar Günü" olarak kutlanması kararlaştırılmıştır. 

 

           Kadınların, erkeklerle eşit haklara sahip olma mücadelesinin başlangıcı sayılan 8 Mart günü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlar için bir bilinçlenme ve dayanışma günü olarak kutlanmaktadır.

              Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişme, kadına ayırdığı yer ve ona duyduğu saygı, verilen hak ve sorumluluklarla ölçülür. Huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olan, varlıklarıyla hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillendirilmesinde de önemli rol oynamaktadır. 

               Cennet annelerin ayakları altındadır buyruğuna yürekten inanan bir millet olarak, kadınlara her zaman değer vermiş ve baş tacı etmişizdir. Kadınların evde, iş yerinde, sosyal hayatta şiddete maruz bırakılması ruhen, dinen, vicdanen ve ahlaken asla kabul edilemez. Bunun için devletimiz yapmış olduğu yasal düzenlemelerle kadın hakları ve kadınların korunması yönünde önemli adımlar atmıştır. Kadınlarımızın karşılaştıkları sorunlar, ancak toplumun bütün kesimlerinin iş birliği içinde hareket etmesi ile çözülecektir. 

              Bu duygu ve düşüncelerle, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler dilerim.

     Davut HANER

         Iğdır Valisi

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası