Vali Davut Haner’in Nevruz Mesajı

Tarih : 2015-03-20 / Kategori : Duyurular

Vali  Davut Haner’in Nevruz Mesajı

              Değerli Iğdırlılar; Zorlu kış şartlarının ardından, toprağın kendine has bereketiyle uyanışının mutluluğunu yaşıyoruz. 

 

        Yeni ve umut dolu günleri ve baharı müjdeleyen Nevruz, Balkanlardan Orta Asya'ya kadar uzanan müşterek kültür coğrafyamızda, yüzyıllardan bu yana hepimizin ortak değeri ve hepimizin ortak bayramıdır.

         Ülkemizin dört bir köşesinde kutlanmakta olan Nevruz Bayramı’nın, Iğdır’da daha farklı bir anlamı vardır. İlimizde şenlik havasında kutlanan ve halkımızın çeşitli hazırlıklarla karşıladığı Nevruz Bayramı, kendine has geleneklerin yer aldığı birçok etkinlikle bayram haftası boyunca devam etmektedir. Iğdır’da uzun yıllardır ortak bir ruhla kutlanan bu Bayram; her kesimin benimsediği ve coşkuyla bir araya geldiği itinayla yaşatılması gereken müstesna bir kültür mirasıdır. 

          Bugün sevgi ve hoşgörünün sembolü olan bu bayramı yine birlikte kutlayarak; dargınlıkları unutacak, birbirimiz için iyilik dileyecek ve hep beraber Nevruz ateşiyle ısınacağız. Bereketli bir bahar için birlikte çalışıp, birlikte dua edeceğiz.

          Bu duygu ve düşüncelerle; tüm halkımızın Nevruz Bayramı’nı kutlar, bu güzel günün barışa, kardeşliğe, sevgiye ve paylaşıma vesile olmasını temenni ederim. 

Davut HANER

Iğdır Valisi

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası