HDP Iğdır İl Örgütünden Basın Açıklaması

Tarih : 2015-05-04 / Kategori : Duyurular

HDP Iğdır İl Örgütünden Basın Açıklaması

           HDP Iğdır İl örgütü tarafından “Iğdır’da yaylalara gidecek seçmenlerin seçim bittikten sonra gitmeleri” konusuna dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

       HDP Iğdır İl örgütü binasında gerçekleşen basın toplantısına HDP Iğdır İl eş başkanları Cesim Katar, Dilber Turan ile HDP Merkez İlçe Eş Başkanı Fincan Güngör katıldı. ‘HDP tüm halkların ortak paydası olmuştur’ HDP Iğdır İl Eş Başkanı Cesim Katar, HDP’nin tüm halkların ortak paydası haline geldiğine dikkat çekerek ”Bilindiği üzere 7 Haziran 2015 tarihinde ülkemiz genel seçimlere gitmektedir. Akp hükümetinin son dönemdeki baskı ve şiddet patriği karşısında ülkedeki işçiler, ezilenler, köylüler dil, din ve renk ayrımı gözetmeksizin, herkes HDP çatısı altında birleşmiş ve HDP tüm halkların ortak paydası olmuştur. AKP’nin faşizan, diktatörvari pratiğine alternatif olmuştur.

          Bu yüzdendir ki AKP Hükümeti HDP’nin bu başarısı karşısında her fırsatta seçim bürolarımıza, seçim araçlarımıza ve aleni bir şekilde meydanlarda HDP’YE saldırmaktadır. Daha dün 1 Mayıs Dünya 

          Emekçiler Günü dolayısıyla bir araya gelen işçi ve emekçilere TOMA larla tazyikli su sıkarak gaz bombaları atarak saldırmıştır. Ve tamda bu dönemde bütün halkların umudu olan HDP’nin güçlü bir şekilde sandıkta çıkmamız için bugüne kadar fedakarlık gösteren halkımızın yine bu fedakarlığı göstereceğine olan inancımız tamdır” dedi.‘Halkımız yaylara gidişini seçim sonrasına ertelemelidir’ Katar son olarak Mayıs ayı sonu yaylalara çıkacak olan yurttaşların bu gidişini seçim sonrasına  ertelemeleri gerektiğini belirterek ”Bu sebeple özelikle bu dönemde yaylalara çobanlığa ve metropollere gitmiş ya da gidecek olan halkımızın 7 Haziran günü yapılacak genel seçimlere Mayıs ayı sonu yaylaya gidecek halkımızdan ricamızdır. Özelikle çevre illere Ardahan, Kars Bayburt gibi illere yaylacılık yapan halkımızın buna dikkat ederek yaylalarına oylarına kullandıktan sonra açığa çıkacak tarihi zaferimizin hep beraber kutlayarak halkımızın yaylara ve metropollere uğurlayacağız” dedi. Son olarak halklarımızın partimizin bu çağrısını dikkate alacaklarına olan inancımız tamdır.“ dedi.                                                             

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.