Iğdır Üniversitesi’nde Okuyan 50 Öğrenci Dil Eğitimi İçin Yemen’e Gidiyor

Tarih : 2014-07-11 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi’nde Okuyan 50 Öğrenci Dil Eğitimi İçin Yemen’e Gidiyor

                     Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi hazırlık sınıfında okuyan 50 başarılı öğrenci 5 öğretim üyesi ile birlikte Arapça dil eğitimi için 2 ay süreyle Yemen’in başkenti Sana’ya gidiyor.

                   Eğitim öğretim yılının başında 200 hazırlık sınıfı öğrencisinden başarılı 50 öğrenciyi Yemen’e götürme sözü verdiklerini belirten Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Eren, Tüm masrafların da Iğdır Üniversitesi tarafından karşılanmasının da öğrenciler için büyük bir jest olduğunu ifade etti.

                  Arapça dil eğitimi için Yemen’e gidecek öğrencilerin çok avantajlı olduğunu belirten Eren, bir dili öğrenmenin en kolay yolu, o dilin konuşulduğu ülkeye gitmenin son derece kolaylık sağlayacağını dile getirdi. Önümüzdeki günlerde Yemen’e yapılacak olan gezi ile ilgili bilgi veren Eren, şöyle devam etti: “İlahiyat fakültemizde şu anda yaklaşık 800 öğrencimiz var. Bunların 200 hazırlık sınıfı öğrencisidir. Eğitim öğretim yılının başında 50 başarılı öğrencimizi dönem sonunda yurt dışına Arapçalarını ilerletmek üzere göndereceğimizi söyledik.

              Bu 50 kişiyi notların başarı derecelerine göre belirleyeceğimizi söyledik. Öğrencilerimiz arasında tatlı bir rekabet ortamı da oldu. Bu öğrencilerimiz Yemen’in saygın bir üniversitesinde yaklaşık 2 ay süreyle üniversitede dil eğitimi alacaklar. Nasip olursa bu projemizi bundan sonraki yıllarda da devam ettireceğiz. 2 yıl önce de Arapça dil eğitimi için Mısır’a 20 öğrencimizi göndermiştik. Fakat o zaman öğrencilerimiz masrafları kendileri karşılamışlardı. Bu defa ise Üniversitemiz başarılı öğrencilerimize bir nevi ödül tarzında masraflarını karşılıyor. İlahiyatta işin temeli Arapça’dır. Çünkü Kur’an-ı Kerim Arapça, Hadisler Arapça ve temel İslami kaynaklar Arapça, böyle olunca Arapçası iyi olan bir öğrenci ilahiyat alanında daha başarılı olur. İlahiyatla ilgili kaynakları daha rahatlıkla çözebilir. Bundan dolayı ilahiyat fakültelerinde Arapça’nın ayrı bir ağırlığı var. Ben bu yurt dışı gezisinin öğrencilerimizin eğitiminde son derece faydalı olacağını düşünüyorum.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası