TAYDER, Iğdır’da Kültür Merkezi’nin Açılışını Gerçekleştirdi

Tarih : 2014-08-25 / Kategori : Eğitim

TAYDER, Iğdır’da Kültür Merkezi’nin Açılışını Gerçekleştirdi

                    Toplumsal Araştırma ve Yardımlaşma Derneği (TAYDER) Iğdır ili merkezinde kültür merkezi kuruyor.

                   TAYDER’in Iğdır şubesi sorumlusu Ali Kıran, bu merkezin eğitim-öğretim, araştırma ve öğrencilere yardım faaliyetlerine ilaveten sportif faaliyetler, bilimsel ve toplumsal seminerler için de faaliyetler başlatacağını belirterek bina hakkında bilgi verdi. Şıh Selahattin Türkyılmaz, ise, TAYDER’in Tanıtım ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

                 Türkyılmaz, “İstanbul merkezli TAYDER sekiz yıldan beri Türkiye çapında üniversite öğrencilerini destekleme amaçlı faaliyetlerini sürdürmekte olup şimdiye kadar yüzlerce öğrenciye burs vermenin yanında ihtiyaç sahibi öğrencilere kira ve öğretim yardımlarında da bulunmaktadır.

                  TAYDER’in önemli faaliyetlerinden biri de öğrenciler için her yıl eğitim kampları ve geziler düzenlemesidir. TAYDER’in bu sahadaki etkinlikleri ülkenin çeşitli bölgelerinde düzenlenen eğitim-gezi kamplarına ilaveten üniversite ve lise öğrencilerinin katılımıyla İran ve Irak’taki kutsal mekanlara ziyaretler düzenlenmesi çerçevesinde gerçekleşmektedir. Başta Kum ilim havzası olmak üzere çeşitli bilimsel merkezler ve üniversite ziyaretleri sırasında öğrencilerin tanınmış İslam alimleri ve üniversite öğretim görevlileriyle tanışmaları sağlanmaya çalışılmaktadır.” dedi. Açılışta konuşan Ehlibeyt Alimleri Derneği Başkanı Veli Beder, Başkan Yardımcısı Veli Tümay ve Kanal 14 Kurucusu Musa Aydın, Tayder’in önemi ve eğitim konusunda yapmış oldukları katkılar ve çalışmalar hakkında bilgi vererek, yapılan yardımların boşa gitmediğini vurgulayarak gerek yurt dışı gerekse yurt içinden destek verenlere teşekkür ettiler. Cumartesi günü yapılan açılış merasimi sırasında bu merkezin yapılmasına katkıda bulunan hayırseverlere takdir ve teşekkür amacıyla plaketler verildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.