Özel Yıldız Anadolu Lisesi Törenle Hizmete Açıldı

Tarih : 2014-09-13 / Kategori : Eğitim

Özel Yıldız Anadolu Lisesi Törenle Hizmete Açıldı

          Iğdır Alikamerli Mahallesinde kurulan Özel Yıldız Anadolu Lisesi Eğitim Öğretime başlamak için hizmete açıldı.

 

          Açılış kokteylinde Davetlilere Pasta ve meyve suyu ikram edildi.

           Açılışa Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gelal, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, Siyasi parti Temsilcileri, Öğrenci velileri, Öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı..

           Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasından sonra bir konuşma yapan İl Milli eğitim Müdürü Ahmet Gelal “Özel okulların açılması Eğitim ve Öğretime büyük katkı sağlayacaktır. İş Adamlarımızı bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Bu yıl TEOG Sistemiyle birçok Öğrencimiz Adreslerinden uzak bir okula gönderildi bu Özel okullar sayesinde biraz rahatlama yaşanacak buda Eğitim seviyesinin artması demektir bu okulu ilimize kazandıran İş adamlarımıza teşekkür ederim” dedi. Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit’in kısa konuşmasından sonra Okulun Müdiresi Derya Taşkınsu Pamuk yaptığı konuşmada 2014-2015 eğitim öğretim yılında eğitime başlayacağımız Yıldız Anadolu lisesinin açılış kokteyline hoş geldiniz. Yoğun bir emek harcayarak Iğdır’ın eğitim ve öğretimine yeni bir soluk sağlamak adına başlamış olduğumuz bu projeyi hayata geçirmenin mutluluğu içindeyiz.” dedi. Okulun yapılmasında kendilerine destekte bulunan iş adamı Fahrettin Balamir’e teşekkür eden Derya Taşkınsu Pamuk “Yıldız eğitim kurumları önümüzdeki yıllar içerisinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve meslek yüksekokulu olarak yoluna devam edecek.” dedi. Pamuk, amaçlarının Yıldız kolejini bölgenin en iyi eğitim kurumu haline getirmek olduğunu belirtti. Daha sonra açılış yapıldı.

           Özel Yıldız Anadolu Lisesinde 30 öğretmen, 10 personel olmak üzere toplam 40 kişi hizmet verecek. Okulun ders saati sabah 8’de başlayacak akşam 18’de bitecek. 5 katlı okulda 400 öğrenci eğitim görecek. Okulda ayrıca kapalı ve açık spor salonu, tenis sahası, basketbol sahası bulunmaktadır. Yıldız kolejinde öğrenciler ücretsiz servis ve öğlen yemeğinden faydalanacak. Toplam 5 bin metrekare alana kurulan okulda okuyacak öğrencilerin tamamı Devlet teşvikinden yararlanacak.

 

Facebook Beğenenler

  1. Nergiz Akaras 2015-02-06 03:01:55

    Çocuğum ve biz çok memnun kaldık.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası