2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı

Tarih : 2014-09-16 / Kategori : Eğitim

2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı

      2014-2015 eğitim öğretim yılı başladı. Yeni eğitim ve öğretim döneminde Iğdır’da 250 Okulda 52  bin öğrenci ders başı yaptı.

 

      2014-2015 eğitim öğretim yılı programı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gelal’in  Atatürk Caddesi Zübeyde hanım bulvarında Atatürk Anıtına çelenk bırakmasıyla başladı. Ardından bütün okulları temsilen, il merkezinde bulunan Hüsnü Özyeğin   İlk  Okulu bahçesinde 2014 - 2015 eğitim - öğretim yılı açılış töreni ve İlköğretim Haftası kutlama programı düzenlendi.

            Törene Iğdır Vali vekili Mevlut Özmen, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gelal, Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı Hasan Hüseyin Kocakaya, Iğdır il milli eğitim müdürlüğü teftiş Kurulu Başkanı Kamuran Vural, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muhittin Yücel, Milli Eğitim Şube Müdürleri Çetin Örs, Halis Erdoğan,  Murat Çetinkaya, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrencilerin velilerinin katıldığı tören, saygı duruşu, İstiklal Marşının okumalarıyla başladı.     

    Programın açılış konuşmasını yapan Iğdır  Milli Eğitim Müdürü  Ahmet Gelal,  “250 okul, 52 bine yakın öğrenciyle  yeni eğitim-öğretim yılına başlıyoruz.” dedi.

     İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gelal açılış konuşmasında şunları kaydetti; “Bildiğiniz gibi ülkemizde eğitimin süresi on iki yıldır ve zorunludur. Şu anda hepimiz yeni bir öğretim yılına başlamış olmanın coşkusu içindeyiz. Kavuştuğumuz okulumuz, öğretmenlerimiz, arkadaşlarımız hepimizi sevince boğdu. Aramıza  yeni katılan arkadaşlarımızla bir an önce tanışmayı arzuluyoruz. Okul bizim ikinci evimizdir. Beraber yaşamayı, sevgiyi, dostluğu ve arkadaşlığı burada öğreniyoruz. Öğrendiğimiz  bilgiler yanında oynadığımız oyunlar ve söylediğimiz şarkılarla hoşça vakit geçiriyor. Ortak sevinçler paylaşıyoruz. Kendimize, ailemize, çevremize, milletimize ve insanlığa faydalı olmak, okuma yazma  öğrenmekle başlar. Daha sonra öğrendiklerimizle iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, bilimi hurafeden ayırır ve bugünkü dünyanın ulaştığı bilgi birikimini elde ederiz. Bilgisiz ve eğitimsiz insanlar daha çok suç işler. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli, insan sayısıyla ölçülür.” dedi.

    Daha sonra Program kapsamında Şiirler, Halkoyunları ekibi gösterileri ve sınıflarda okul kitaplarının dağıtılmasıyla son buldu. Vali vekili Mevlut Özmen, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gelal, Okul Müdürü Ergün Güvenal  sınıflara girerek ana sınıf  öğrencilerine karanfil hediye ederek hayırlı olsun dileğinde bulundular.

      Hüsnü Özyeğin   İlk  Okulunda  ilk günün heyecanı ve telaşı vardı. Okula velileriyle birlikte gelen öğrenciler çok heyecanlı olduklarını söylediler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası