Çanakkale Destanı Iğdır Üniversitesi’nde Anlatıldı

Tarih : 2014-09-20 / Kategori : Eğitim

Çanakkale Destanı Iğdır Üniversitesi’nde Anlatıldı

             Çanakkale Destanı Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü ile Iğdır Üniversitesi’nin iş birliği ile Iğdır Üniversitesi Konferans Salonunda hazırlanan “Çanakkale Savaşlarında Çekilen Sıkıntılar ve Çanakkale Beklemeleri” adlı programda anlatıldı. 

 

          “Çanakkale Savaşlarında Çekilen Sıkıntılar ve Çanakkale Beklemeleri” adlı programa Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Bal, Öğretim Üyeleri ve öğrencileri Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Ali Öztaş’ın hazırlayıp sunduğu slayt gösterisi salonda bulunan herkesi duygulandırdı.

           Çanakkale Savaşı'nın dünyada bir benzerinin olmadığını vurgulayan Öztaş, yokluk içerisindeki bir milletin 15 yaşında çocuk denecek yaştaki nesli dahi askere alarak varlık yokluk mücadelesi yaptığını, milletin top yekün büyük fedakarlıklarının sonucu olarak savaşlardan galip ayrıldığını, ancak bunun çok pahalıya mal olduğunu söyledi. Öztaş, Çanakkale Savaşı'na katılanların ya şehit ya gazi olduğunu, cephe gerisinde kalanların ise ömürlerini yoklukla mücadele yanında savaşa gönderdikleri sevdiklerini beklemekle geçirdiklerini, o günleri unutmanın şimdiki toplum için adeta intihar olacağını söyledi.

           Programın sonunda konuşmacı Öztaş’a Iğdır üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Bal tarafından plaket takdim edildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.