Okullar Emniyet Amirlerine Zimmetlendi

Tarih : 2014-09-29 / Kategori : Eğitim

Okullar Emniyet Amirlerine Zimmetlendi

               Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal, "Okulların huzuru için her türlü tedbiri aldık" dedi.

 

               Iğdır İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, okul idaresi ile görüşmeler  yaparak okul çevrelerinde gerekli tedbirleri aldıklarını  belirtti. Alınan tedbirlerle “Okulla ilgisi olmayan, öğrencileri rahatsız eden eğitim-öğretimin aksamasına neden olan kişileri okul çevrelerinde barındırmadıklarını " söyledi.                    

        Müdür Babal, gazetecilere yaptığı açıklamada, " il ve ilçelerde ilköğretim, lise ve dengi okulların idarecileri ile görüşülüp giriş çıkış saatlerini aldık ve her okulu bir emniyet amiri  ve baş komiserlere  zimmetledik. Aylık olarak okulların durumu ile ilgili raporlar verecekler. Okulların sorumluluğu bu arkadaşlar ve ekiplerden soruluyor. Her amir aylık tutanakla rapor veriyor. Okullar açılalı bir  aya yakındır. Herhangi bir olay okullarda yaşanmadı. Amacımız olaysız eğitim ve öğretimi bu senede gerçekleştirmek “dedi.

        Müdür Babal, “Okul çevrelerinde ve okul bulunan sokaklarda yaya devriyelerimiz geziyor. Bunun yanında bölgede görevli olan asayiş ekiplerine kendi bölgelerinde bulunan okulları zimmetlemek suretiyle sorumluluk verdik. Okulla ilgisi olmayan, öğrencileri rahatsız eden eğitim-öğretimin aksamasına neden olan kişileri okul çevrelerinde barındırmıyoruz." diye konuştu.

          Çocuk polisi ve toplum destekli polisin önemli görevler üstlendiğini belirten Babal, "Öğrenci velilerimize de büyük görevler düşüyor. Çocuklarını takip altına alsınlar, her hafta veya ayda bir okula giderek çocuklarının genel durumunu sorsunlar. Bunu yaptıklarında sorunlar ortadan kalkacaktır.Toplum destekli polislik biriminde görev alan arkadaşlarımız okul aile birliklerinin ve öğrenci velilerinin toplantılarını takip edecekler. Bunları fırsat bilip öğrenci velileri ile gerekli irtibatı sağlayıp, 'çocuk suçluluğu, çocukların başına gelebilecek olumsuzluklar' konusunda öğrenci velilerini bilgilendirecekler. Bunlardan elde ettikleri bilgileri de bizimle paylaşarak çocukların içine düştüğü sıkıntılı durumlardan kurtulmaları konusunda gerekli tedbirleri almaya devam edeceğiz. Yine okula devam etmeyen veya devamsızlığı olan eğitim-öğretimini aksatan çocuklarla ilgili çocuk polisimizin çalışması olacak. Okul idareleri ve mahalle muhatları ile görüşmek suretiyle özellikle eğitimini aksatan çocukların üzerinde durup bu çocukların eğitimini tamamlamaları konusunda gerekli tedbirleri almayı planlıyoruz." şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.