Türk Eğitim Sen İl Başkanı Ali Arslan” Kamera Kaydı Olmayan Mülakata Hayır!

Tarih : 2014-10-15 / Kategori : Eğitim

Türk Eğitim Sen İl Başkanı Ali Arslan” Kamera Kaydı Olmayan Mülakata Hayır!

           Türk Eğitim Sen İl Başkanı Ali Arslan , bu hafta içinde yapılacak olan münhal okul  müdürlükleri mülakatında kamara kayıdı yapılmasını istedi.

 

             Arslan, Önümüzdeki günlerde, münhal okul müdürlüklerine, ilk atama kapsamında müdür görevlendirmeleri yapılacaktır. Bilindiği üzere 16 bin okul müdürü değerlendirmeye tabi tutulmuş, bunlardan 8 bini 75 puanın altında bırakılarak elenmiştir.Yapılan puanlamaların ne kadar gayri ciddi ve taraflı yapıldığı aklı başında olan herkesin malumu ve kabulüdür. Türk Eğitim Sen, bir kısım tetikçi ilçe ve şube müdürlerinin, haksız puanlamaları sebebiyle, ülke genelinde iş bırakma eylemine kadar varan eylemler yapmış, yapılan eylemler, tüm kamuoyunu yaşanan haksızlıkla ilgili olarak bilgilendirmiştir. Gösterdiğimiz tepkilerin haklılığı herkes tarafından kabul edilmiştir.”dedi.

                Münhal okul müdürlükleri mülakatında kamara kayıdı yapılması yönünde dilekçeyi Iğdır Valiliğine veren  Ali Arslan şunları kaydetti.”    Önümüzdeki süreçte, yönetici görevlendirme yönetmeliği ile ilgili, yeni değerlendirmeler yapılmak zorundadır. MEB’in, yaşanan bu olumsuz süreci iyi okuması ve yeni gerginliklere sebep olmaması gerekmektedir. Yönetmeliğe açılan dava halen devam etmektedir. Bu anlamsız ve haksız yönetmeliğin Ek 1 yönünden kabul edilmesi, hukuki himaye görmesi mümkün değildir. Bu sebeple Danıştay’ın, yaşanan haksızlıkları göz önüne alan bir karar vermesi, beklenen sonuç olacaktır. Açılan şahsi davaların haklılığı göz önüne alındığında, bu davaların kazanılması kuvvetle muhtemeldir.

       KAMERA KAYITLI MÜLAKAT SİSTEMİ İSTİYORUZ

Mülakat komisyonlarının nasıl puan verdiği, herkesin malumudur. Herhangi bir elektronik kayıt olmadığından, komisyon üyeleri, keyfince puan verebilmekte, yaptıkları haksızlık karşısında, hiçbir yaptırımla karşılaşmamaktadır. Verilen puanlar doğru ve hakkaniyete uygun dahi olsa, birçok yönetici adayı, hiçbir kaydı olmayan şeffaflıktan uzak olan, bu değerlendirmelere inanmamaktadır.

Türk Eğitim Sen olarak mülakat sistemine kökünden karşıyız, ancak bu konuda açılan davalar kazanılamamıştır. Bu sebeple, mülakat sistemi MEB tarafından ısrarla uygulanmaktadır, ancak MEB’in yaşanan açık haksızlıklara göz yumması kabul edilemez. O halde, mülakat esnasında mutlaka elektronik kayıt gerekmektedir. Bu konudaki talebimiz, Genel Başkan İsmail KONCUK tarafından, Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi AVCI’ya iletilmiştir. Sayın Bakan, geç kalınmakla birlikte, konuyu değerlendireceklerin ifade etmiştir. Genel Başkan Koncuk ise, bu konuda geç kalınmadığını, bir talimatla, bunun mümkün olduğunu söylemiştir.

Mülakatın tamamen kamera sistemi ile kayıt altına alınması, yaşanan tartışmaları en aza indirebileceği gibi, komisyon üyelerini daha adil davranmaya zorlayacaktır. Şayet Milli Eğitim Bakanlığı bu talebimizi dikkate almaz, yine eski, keyfi sistemin devamına karar verirse, yaşanan tüm haksızlıkların, keyfiliklerin sorumlusu olacaktır.

Türk Eğitim Sen olarak uyarı görevimizi bir kere daha yerine getiriyoruz. MEB yönetici görevlendirmede ya yaşanan tüm hak gasplarını görmezden gelecek ve buna bağlı olarak yeni gerginlikler yaşanmasının sorumlusu olacak, ya da kamera kayıtlı mülakat sistemini oluşturarak, tartışmaları en aza indirecektir.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası