Üniversiteli öğrencilerden yardım çadırına anlamlı destek

Tarih : 2014-10-21 / Kategori : Eğitim

Üniversiteli öğrencilerden yardım çadırına anlamlı destek

            Iğdır’da üniversite okuyan bir grup öğrenci “Rojava’ya yardım çadırını” ziyaret ederek gıda yardımında bulundular  Iğdır Belediyesi tarafından belediye binası önüne kurulan Rojava’ya yardım çadırının bugünkü ziyaretçileri Iğdır Üniversitesinde okuyan öğrencilerdi.

 

           Öğrenciler kendi imkanları doğrultusunda bir araç dolusu gıda malzemelerinden oluşan yardımı çadıra bıraktılar. ‘Bu yardımlar Kobanê halkına büyük moral veriyor’ Öğrencileri çadırda karşılayan Iğdır Belediye Eş Başkanı Murat Yikit, Kürt halkının Kobanê halkına vermiş olduğu desteğin orada yaşayan insanlara büyük moral yaşattığına dikkat çekerek ”Bildiğiniz gibi bugüne kadar belediye olarak 8 TIR dolusu yardım malzemesi yolladık. Ayrıca Şengal’den gelen birçok aileyi de misafir etmekteyiz. Kobanê’de yaşananları orada ya da sınırda gören insanlar aslında sorunun ne kadar büyük olduğunu anlamıştır. Ancak Kürt halkı bu büyük soruna sahip çıkarak azaltmıştır. Bu yardımlar Kobanê halkımıza maddi destek olduğu kadar manevi destek de sağlıyor. Böylece moralleri daha yüksek oluyor” dedi.

          ‘Bu anlamlı ziyaretten dolayı sizlere teşekkür ediyorum’Yikit, son olarak öğrencilerin bu anlamı davranışlarının kendilerini mutlu ettiğini belirterek ”Sizlerin bu anlamlı ziyareti bizleri fazlasıyla memnun etti. Hepiniz öğrenci olmanıza rağmen bugün çadırımıza sunmuş olduğunuz destekten dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

‘Öğrenci olarak keşke daha fazla katkımız olsa’  Belediye Eş Başkanı Murat Yikitin konuşmasının ardından tamamına yakınının Hakkari ve ilçelerinden gelenlerin oluşturduğu üniversiteli öğrenciler ise ” Bizler de sizlerin böyle anlamlı kampanya başlattığınız için şahsınızda tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bizler de öğrenciler olarak belki fazla bir şey değil; Ama elimizden geldiğince bu şekil Kobanê halkımıza yardım etmenin vermiş olduğu vicdanımızın rahatlılığını yaşıyoruz. Keşke elimizden daha fazla şey gelseydi” dediler. Konuşmaların ardından öğrenciler bir araçtan oluşan gıda malzemelerini yardım çadırına bıraktılar. Ziyaret Belediye Eş Başkanı Murat Yikit ile öğrencilerin eş başkanlık makamında yaptığı sohbetlerle son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası