Eğitimci Araştırmacı Yazar Ziya Zakir Acar Iğdır Sağlık Meslek Lisesi Öğrencileriyle Buluştu

Tarih : 2014-11-21 / Kategori : Eğitim

Eğitimci Araştırmacı  Yazar Ziya  Zakir Acar  Iğdır Sağlık Meslek Lisesi Öğrencileriyle Buluştu

             Eğitimci Araştırmacı-Şair ve Yazar Ziya Zakir Acar, Sosyal etkinlikler ve Kariyer projesi kapsamında düzenlenen etkinlikle Iğdır Sağlık Meslek Lisesi öğrencileriyle buluşarak söyleşi yaptı.

 

               Okul Müdürü ve ders öğretmeni  Serdar Ünsal’ın düzenlediği etkinlik çerçevesinde lise 1.sınıf öğrencilerine kendisini  tanıtan   Eğitimci Araştırmacı- Şair ve Yazar Ziya Zakir Acar, öğrencilerle sohbet ederek onlara kitaplarını imzaladı.

          20’den fazla eseri bulunan     Acar,   Öğrencilere herkes bir şeyler yazar, karalar, bugün tuttuğunuz hatıra defteri günlükleriniz bence bir edebi eser niteliğindedir. Kendinizi yetiştirmek istiyorsanız bol bol okuyup yazacaksınız. Bende ilk kitabımı Halk eğitim Müdürüyken yaptım, Iğdır’da büyük bir eksiklik olan Iğdır tarihi üzerine araştırma yaptım ve bir kitap çıkardım böylece yazarlık başladı diyen Eğitimci Araştırmacı- Şair ve Yazar Ziya Zakir Acar, ”Ben de sizler gibi Iğdırlıyım, sizlerle bir araya geldiğim için mutluyum. Bu fırsatı veren Serdar Ünsal hocama teşekkür ederim. Iğdır tarihi, bir şehirdir. Dede Korkut’un, Melikşah’ın, Ertuğrul Gazi’nin Iğdır’da yaşadığını biliyormuydunuz. Iğdır Dünyanın en güzel dağı Ağrı Dağına ve cennete bahşedilen bir nehir olan, Bingöl’den doğan Hazarda çalkalanan Aras nehrine sahiptir. Yeşillikleri yetiştirdiği sebze ve meyvelerle Doğu Anadolu’nun incisidir. Iğdır’ımız iyi tanıyalım ve tanıtalım kıymetini bilelim”  şeklinde konuştu.

          Bir Öğrencinin sorusu üzerine Ermeni meselesine de değinen Ziya Zakir Acar, ”Ermenilerle yıllarca dost ve komşu olarak yaşadık fakat Ermeni taşnaklar  İngiliz ve Rusların kışkırtmasıyla bizlere ihanet edip Doğu Anadolu bölgesinde 80 bin Türk’ü şehit ettiler. Iğdır’da insanları diri diri kuyulara attılar, tandır damlarında yaktılar” dedi.

             Öğrencilerde  memnuniyetlerini ifade ederek kendilerine vakit ayırdığı için  Eğitimci Araştırmacı- Şair ve Yazar Ziya Zakir Acar’a teşekkür ettiler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası