Iğdır Üniversitesi’nde “ Dünden Bugüne Mesnevi” Konulu Konferansa Büyük İlgi

Tarih : 2014-11-24 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi’nde “ Dünden Bugüne  Mesnevi” Konulu Konferansa Büyük İlgi

              Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü Konferans Salonunda Iğdır Üniversitesi Bilim ve Düşünce Platformunun düzenlemiş olduğu “Dünden Bugüne Mesnevi” konulu konferansa konuşmacı olarak İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi EREN katıldı. 

 

          Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konferansa Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Iğdır Vali yardımcısı Muhlis Arslan, Iğdır Üniversitesi Rektör yardımcıları, Iğdır Belediyesi Eş Başkanı Şaziye Önder, Iğdır il Müftüsü Cüneyt Kulaz, çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı. 

            Konferans da konuşan Fakülte Dekanı Eren “Mevlana ve Bediüzzaman mesnevide birleşen ve her ikisinin de yazdıkları mesnevi eserleriyle çok geniş kitlelere hitap eden, geniş kitleleri aydınlatan iki büyük din alimi. Ben şahsım itibariyle her iki mesneviyi de okumuş biri olarak o noktadan kendimi bahtiyar hissediyorum. Her iki mesneviden de feyz almaya çalıştım, istifade etmeye gayret ettim. Mevlana Celalettin Rumi ile alakalı “Peygamber değil ama kitap sahibi” diyor çok güzel tarif gerçekten Mevlana’nın mesnevisi en fazla okunan kitaplardandır.” Her gün bir yerden bir yere göçmek ne güzel bulanmadan dupduru akmak ne hoş, dün dünde kaldı cancağızım bugün yeni şeyler söylemek lazım.” Bu Mevlana’nın çok hoş ifadelerinden ve Mevlana kendi devri itibariyle birçok yeni şeyler söylemiştir. 

            Diğer Mesnevi’de ise Bediüzzaman’ın ilk dikkatimi çeken ifadelerinden biri ise “Üstadı hakiki Kurandır.” Yani hepimizin üstadı olur ama bir Müslümanın gerçek manada üstadı Kuran’dır.  Bediüzzaman akıl kalp ittifakı ile gittiğini söylüyor. Kendisi 1876’da dünyaya gelmiş 1960’da Urfa’da vefat etmiş. Doğuda yetişmiş bir şahsiyet ve Bitlislidir. Mesnevi’de takip ettiği yolun akıl kalp ittifakı ile olduğunu söylüyor.” dedi. 

Katılımcılar tarafından yoğun ilgi gören Konferans Eren’in konuşmasının ardından sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.