Vali Yardımcısı Muhlis Arslan Okul Meclis Başkanlarını Dinledi

Tarih : 2015-01-22 / Kategori : Eğitim

Vali Yardımcısı Muhlis Arslan Okul Meclis Başkanlarını Dinledi

             Iğdır vali yardımcısı Muhlis Arslan  il milli eğitim müdürü Hakan Cirit,  ilde bulunan 2014-2015 eğitim öğretim yılı için okullarda seçilen okul öğrenci meclis başkanları ve il öğrenci meclis başkanlarından oluşan öğrencilerle meclis başkanlarıyla  bir araya gelerek sorunları dinledi.

 

            Ziya Gökalp ortaokulu salonunda yapılan toplantıda konuşan vali yardımcısı Muhlis Arslan, demokrasinin temellerinin okullarda atıldığını ve bakanlığında bu yönlü çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

            Demokrasi hayatının okullarda ilk olarak sınıf başkanı seçmekle başladığını belirten vali Arslan şöyle konuştu: "okul temsilciliği ve il temsilciliğinin olması, sizleri geleceğe de hazırlayan önemli adımlardır. Bunlar sizin özgür düşünmenize, değişik fikirleri ve düşünceleri de öğrenmenize, dünya görüşüne açık olmanıza ve kendi doğrularınızı bulma adına önemli aşamalardır. Temsil ettiğiniz okulların ve arkadaşlarınızın ihtiyaçlarını birinci ağızdan hem bana hem milli eğitim müdürümüze iletin. Bugün bizlerden ziyade sizler konuşacaksınız. Kısa vadede yapabileceklerimizi hemen yaparız. Uzun vadede yapmamız gerekenleri de belli bir plan ve program dahilinde gerçekleştirmeye çalışacağız. Sizler bizim için önemlisiniz. Okullarınızın ve kentin seçilmiş gençlerisiniz. Geleceğin de bizim yerimizde olacak yöneticileri, öğretmenleri, doktorları, akademisyenlerisiniz."

                  Gençlerin fikirlerine her zaman önem verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini ifade eden il milli eğitim müdürü Hakan Cirit, gençlerden çok çalışmalarının ve okumalarını istedi.

                   İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cirit, "Türkiye gerçekleştirdiği projelerle şu an dünyanın 16. büyük ekonomisinden biri haline geldi. 2023'te Avrupa’nın 3, dünyanın ise 10. büyük ekonomisine ulaşma hedefimiz var. Bu çok kolay değil. Bu sadece bizlerin çalışması değil, en büyük potansiyelimiz dinamiğimiz olan gençlerimizin geleceğe hazırlanmasıyla mümkün. Dirliğimizi, bütünlüğümüzü bozmadan bunu yapabiliriz" dedi.

                  Meclis başkanı öğrencilerse temsil ettikleri okul ve arkadaşlarının talep ve beklentilerini Iğdır  vali yardımcısı Muhlis Arslan,  il milli eğitim müdürü Hakan Cirit iletti.

  Toplantıya orta öğretim şube müdürü Murat Çetinkaya’da katıldı.  

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.