Mesleki Eğitim Kursu Sona Erdi

Tarih : 2015-01-28 / Kategori : Eğitim

Mesleki Eğitim Kursu Sona Erdi

          MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HAKAN CİRİT “KADINLARIMIZ ÇOCUKLARIMIZIN ANASI, EKONOMİMİZİN DE VAZGEÇİLMEZİDİR” DEDİ

 

           Iğdır Mesleki Eğitim Merkezi tarafından İş-Kur ile ortaklaşa açılan Muhasebe ve finansman, Güzellik ve saç bakım hizmetleri kursları sona erdi.

                     Iğdır Mesleki Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen sertifika töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Hakan Cirit, ”Bu tür kurslar ile kadınlarımız, genç kızlarımız iş sahibi olmaktadır. Bu belge ile kendinize iş yeri açabilir bir iş yerinde çalışabilirsiniz. Size KOSGEB, Sodes mikro kredi verebiliyor. Kendi işinizin patronu olabilirsiniz. Sizler çocuklarınızın anası, ekonomimizin vaz geçilmezisiniz. Ekonomimize katkı sağlıyorsunuz. Kadınlar işlerini en iyi şekilde yaparlar. Bir eksiği iyi görür, onu hemen düzeltirler. Sizleri kutluyorum böyle bir kursu bitirdiniz iş sahibi de olduğunuzda aile ekonomisine katkıda bulunacaksınız. Ticarete atılın kendi iş yerinizi kurun. Milli eğitim,Valilik olarak kapımız size açıktır. Yardımcı olmaya çalışırız. Bu kursu açan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürüne, öğretmenlerine teşekkür ederim” dedi.

          Iğdır Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Yücel Usta’da bu kursla, ev kadınlarını ve genç kızlarımızı meslek sahibi yapmayı amaç edindik. Iğdır’da meslek sahibi olmayan ev kadınlarımız çok fazla. Bunun yanlış olduğunu savunmakla birlikte kursumuza katılan ve meslek sahibi olmayan bu kursiyerlerimizin üç  aylık bir süre ile nasıl meslek sahibi edindirdiğimizi görüyoruz. Sertifikalarını alıp bir iş yerinde çalışabilecekler. Kurs kayıtlarımız devam ediyor. Bütün bayan ve erkekleri kurslara davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 Daha sonra kursiyerlere  sertifikaları verildi. Milli Eğitim müdürü Hakan Cirit, kursa çocuğu Urkay  ile gelen  Aysel İçer’e  sertifikasını verdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.