07-11 Yaş Aile Eğitimi Kurs sona erdi

Tarih : 2015-02-11 / Kategori : Eğitim

07-11 Yaş Aile Eğitimi Kurs sona erdi

             Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan “Aile Eğitimi Kurs Programı” kapsamında Iğdır  Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından  açılan “07 – 11 Yaş Aile Eğitim Kursları” sona erdi… Kursa katılan aileler, çocuklarıyla birlikte belge aldılar…

 

                  2014 – 2015 eğitim öğretim yılı içerisinde Iğdır  Halk Eğitimi Müdürlüğü tarafından Iğdır’da  bulunan Kurtuluş İlkokulunda  rehber öğretmen Arzu Ay tarafından açılan, 07 – 11 Yaş Aile Eğitim Kursları” düzenlenen belge töreni ile sona erdi.

               Belge töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Muhittin Yücel, ”Ülkemiz genelinde anne ve babaların, ana-babalık becerilerinin geliştirilmesi ve aile içi ilişkilerin güçlendirilmesi yoluyla çocuğun ve ergenin var olan potansiyelini kullanmasını sağlamak amacıyla  bu kursları açıyoruz. Anne ve babalarımızı en iyi şekilde yetiştirmek eğitmek zorundayız.Geleceğimiz olan çocuklarımızı iyi yetiştirmeliyiz.Kursta emeği geçen herkesi kutluyorum.” dedi.

                 Rehber öğretmen Arzu Ay ‘da “kursumuza 25 anne ve baba katıldı.19 tanesi devam ederek serftika almaya hak kazandı.Kursumuzdan sonra büyük gelişmeler yaşandı, çocuklarının diliyle konuşmaya başladılar. Onlarla arkadaş oldular. Kursta  , etkili ebeveynlik yapma becerisini arttırmanın yanı sıra, çocuğun gelişimine, yaşına ve yaşadıkları olaylara uygun anne babalık yapmak için gerekli yöntemleri ve  becerileri kazandırmayı, ayrıca engelli bireylere duyarlılık geliştirme konusunda bilinç kazandırmayı  amaçlamaktadır. Programa 7-11 yaş arasında çocuğu olan anne babalar ve bakımında görevli olan kişiler katılabilmektedir.Programın toplam süresi 14 haftadır. Bu süre, 14 oturum hâlinde düzenlenmiş olup, her oturumda ayrı bir tema işlenmektedir. Haftalık ders saati 5 saat olan kurs, toplam 70 saattir. 5 ders saatinin 3  ders saati grupla yapılan sohbetlerden oluşmaktadır. 2 ders saati ise; haftanın değerlendirilmesi, bir sonraki haftanın planlanması çalışmalarının yapılması şeklinde düzenlenmiştir. Program, haftada bir uygulanan oturumlardan oluşmaktadır ve oturumlarda grup ile sohbet, programda yer alan temalara bağlı olarak aktif katılımı destekleyecek şekilde yürütülmektedir. Programa sonradan katılmak isteyen aileler, kursun başlama tarihinden itibaren ilk 10 güne kadar kayıt yaptırabilir ve programa katılabilirler. Her grup sohbeti sonunda, ailelerin edindikleri bilgileri yakın çevreleriyle paylaşabilmeleri amacıyla özet ya da ek bilgilerin yer aldığı ekler verilmektedir. Sohbetler sonunda, aileler o haftaki konuyla ilgili olarak kararlar almaya ve uygulamaya

yönlendirilmektedir.” dedi.

            Kursiyerlerde “bu kursa katıldığımız için çok mutluyuz. Çok şey öğrendik. Çocuklarımızı şimdi daha çok anlıyoruz ve seviyoruz” dediler.

        Kurtuluş ilkokulu salonunda  gerçekleştirilen kursların belge törenine; Milli Eğitim Müdür yardımcıları Muhittin Yücel, Ahmet Gelal katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.