Iğdır Üniversitesi’nin Suudi Arabistan Temasları

Tarih : 2015-02-18 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi’nin Suudi Arabistan Temasları

            Suudi Arabistan’a İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin Arapça dil eğitimi ve bazı temaslarda bulunmak için giden Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz beraberindeki heyetle yaptığı ziyarette Mekke’de bulunan Ümmü’l-Kura Üniversitesi ile Medine’nin Taybe Üniversitesi rektörleriyle görüştü.

 

         Suudi Arabistan’a giden Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Şadi Eren, Genel Sekreter Ahmet Kızılkurt, Rektör Danışmanı Öğr.Gör. Hakan Güngörmez ve Üniversite Mevlana Koordinatörü Arş.Gör. Adem Eryiğit ile birlikte burada bir dizi temaslarda bulundu. Akademik işbirliği konularında görüşmeler yapma amacıyla Suudi Arabistan’a giden Rektör Yılmaz Mekke’de bulunan Ümmü’l-Kura Üniversitesi Rektörünü ziyaret etti. Rektör Yılmaz’ın ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Ümmü’l-Kura Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bekri Bin Matuk Assas “Genç bir üniversite olmasına rağmen kısa zamanda hızla gelişen Iğdır Üniversitesi’nin Arapça dil eğitimi için gösterdikleri özverili çalışmaları takdirle karşılıyorum. Böyle bir girişimden son derece memnun olduk. Arapça dil eğitimi için her konuda yardımcı olmaya çalışacağız. İkili görüşmelerimizin devam etmesi için en kısa zamanda Iğdır Üniversitesi’ni ziyaret etmek istiyoruz.” dedi.

           Iğdır Üniversitesi heyeti son olarak Medine’nin Taybe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Adnan El-Mezru’yu ziyaret ederek bazı görüşmelerde bulundu. Ziyarette Iğdır Üniversitesi ile Taybe Üniversitesi arasında ikili görüşmeler yapıldı.

          Ayrıca Suudi Arabistan’da bulunan gazeteler de Iğdır Üniversitesi heyetinin buradaki üniversitelerle yaptığı görüşmelere geniş yer verdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası