“Sesimiz Özgecanların Katledilmesine Son Verecektir”

Tarih : 2015-02-23 / Kategori : Eğitim

“Sesimiz Özgecanların Katledilmesine Son Verecektir”

         Iğdır Üniversitesi öğrenci konseyi üyesi öğrenciler, Iğdır Üniversitesi’nin  merkez kampüsünde Özgecan Aslan cinayetini protesto ettiler.

 

         Sadece erkek öğrencilerin katıldığı ve erkekler olarak Özgecan gibi erkek şiddetine maruz kalan tüm kadınlardan erkekler adına özür dileme amaçlı protestoyu gerçekleştirdiklerini söyleyen öğrenciler basın açıklaması yaptılar.

           Öğrenci Konseyi Başkan Vekili Adil Aydoğdu  yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “ Türkiye’de her 3 kadından biri şiddete maruz kalıyor; okulda, yolda, parkta, evde, sokakta yaşamın her alanında şiddetle karşı karşıya kalıyorlar. Erkekler tarafından uygulanan şiddet başta fiziksel ve cinsel şiddet olmak üzere, duygusal, ekonomik hatta teknolojik şiddete kadar varmaktadır. Türüne göre farklı boyutlarda etki eden bu şiddet eylemleri bazen ölümlerle hatta katliamlarla sonuçlanmaktadır. Toplumumuzda  bu tür olayların sıkça yaşanmasının altındaki temel sebep şüphesiz ki erkek egemenliği ve bu egemenliğin artık toplumda kangrenleşen ve çok ciddi bir sorun olan kadına yönelik şiddet, tecavüz ve tacizleri doğurmaktadır. Bu kapsamda başta aile içerisinde olmak üzere, sosyal yaşamın her alanında kadının yeri ve değeri tüm ayrıntıları ile ele alınmalı, tartışmalı ve baştan sorgulanmalı, kadına hak ettiği değer teslim edilmelidir.” denildi. Basın açıklamasının ardından kampüs içerisinde kadına şiddete hayır deme amaçlı slogan atan öğrenciler, ellerinde bulunan karanfilleri kampüs içerisinde bulunan kadın öğrencilere dağıttılar. Öğrenciler küçük de olsa çıkardıkları bu sesin Özgecanların katledilmesine son vereceğini söylediler. Tepki mitingine Öğrenci konsey başkanı Tarık İşeri, başkan vekili Adil Aydoğdu, Başkan yardımcısı İbrahim Deniz ve öğrenciler katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.