“Geofitler” Konulu Konferans Düzenlendi

Tarih : 2015-03-25 / Kategori : Eğitim

“Geofitler” Konulu Konferans Düzenlendi

         Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampusu Konferans Salonunda "Geofitler" konulu konferans düzenlendi. Konferansa Konuşmacı olarak Orman Yüksek Mühendisi Öğretim Üyesi Ramazan Çakır katıldı.

 

        Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Erdem ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Bal'ın da dinleyici olarak katıldığı konferansa öğretim üyeleri ve öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi.

          Konferans Doğal Koruma ve Milli Parklar İl Müdürü Mete Türkoğlu'nun sunumu ile başladı. Sunumun ardından konuşmasına başlayan Öğretim Üyesi Ramazan Çakır "Dünya geofitlerinin önemli bir kısmını barındıran Türkiye Florasında 1000 civarında geofit (soğanlı, yumrulu, yumru köklü, rizomlu vs.) taksonu (tür,alt tür, varyete, form) yaşamaktadır. Türkiye; dünyanın önemli üçgen merkezinin kesişme noktasında bulunan coğrafik konumu, jeomorfolojik yapısı ve sahip olduğu çok farklı ekolojisi ile biyoçeşitlilik yönünden dünyanın en önemli gen merkezlerinden biridir. Türkiye florasında 10.000 civarında çiçekli bitki türü bulunduğu, bu türlerden 3500’e yakın türün endemik olduğu ve başka ülkelerde doğal olarak yayılış göstermediği bilinmektedir. Ağrı dağı florasında da çok fazla geofit taksonu yaşamaktadır. Bu konuda bazı araştırmalar ve çalışmalar yapıldı ama ben bu çalışmalarından önümüzdeki yıllarda devam edeceğine inanıyorum." dedi.

         Konferans soru cevap bölümünün ardından hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.