“Bilgi Toplumunda Mühendislik Ve İnovasyon” Konulu Konferans Düzenlendi

Tarih : 2015-03-26 / Kategori : Eğitim

“Bilgi Toplumunda Mühendislik Ve İnovasyon” Konulu Konferans Düzenlendi

             Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü Konferans salonunda düzenlenen “Bilgi Toplumunda Mühendislik ve İnovasyon” konulu konferansa Adnan Menderes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Çengel katılarak öğrencilere bilgi paylaşımında bulundu.

 

         Konferansa Iğdır Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Bal, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Erdem öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

          Mühendisliğin tanımını yaparak konferansa başlayan Prof. Dr. Çengel, “Mühendislik eşittir İnovasyon(yenilik)” sözleriyle mühendisliğin değişim ve gelişim olduğunu kaydetti. Dünyanın hızla değiştiğini ve insanların daha iyisini istediğini belirten Çengel, şöyle devam etti: “ Bu değişimin motoru bilim ve teknolojidir. Dünyada dinamizm esastır, ve değişmeyecek tek şey değişimdir. Değişen bir ortamda yerinde duran geride kalır ve geriye gider. Değişim durdurulamaz, ancak yönlendirilebilir. İnsan hayal eden bir varlıktır. İnsan, hayalleri kadar büyüktür. İnsanın özelliği, olmayan şeyleri hayal aleminde var etmektir. Hayal gücü veya yaratıcılık, inovasyonun temelini oluşturur. Hayal alemindeki şeyleri fizik aleminde var etmek, bilgi ve beceri ile olur. Milat (Miladi takvimde ‘0’ yılı) referans alınınca, bilginin ilk kez kendini katlaması 1750 yıl aldı. Sonra bilgi kendini 50 yılda katladı. Dünyadaki bilgi şimdi kendini her 4 yılda bir katlıyor. 2020’de bilginin kendini her 73 günde bir katlaması bekleniyor. Ülkeler bilgi-tabanlı ekonomiye bir an evvel geçmek için gayret göstermekteler. Artık en zengin ülkeler en çok doğal kaynağa sahip olanlar değil, en yüksek beyin gücüne sahip olanlardır. En güçlü firmalar da AR-GE’ye yönelip teknoloji geliştiren firmalardır. Zamanın değerlerini iyi okuyan ülkeler, net beyin göçü almak için gerekli altyapıyı oluşturup bir cazibe merkezi olmaktalar.” dedi.

          Çengel’in konuşmasından sonra “Bilgi Toplumunda Mühendislik ve İnovasyon” konulu konferans soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.