Tübitak Araştırma Projeleri Bölge Yarışmasına Iğdır 4 proje ile katıldı

Tarih : 2015-04-02 / Kategori : Eğitim

Tübitak Araştırma Projeleri Bölge Yarışmasına Iğdır 4 proje ile katıldı

                Erzurum’da 46. Tübitak Ortaöğretim Öğrenciler Arası Araştırma Projeleri Bölge Yarışmasına Iğdır 4 proje ile katıldı.

 

                 Iğdır da bulunan liselerden 70. Yıl Cumhuriyet Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi,  İMK Anadolu lisesi    ve Atatürk  Anadolu lisesi  Müdürlüğünün katıldığı  46.TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrenciler Arası Araştırma Projeleri Bölge Yarışması Sergisi, Ardahan, Artvin, Erzincan, Kars, Rize Bayburt, Erzurum Trabzon, Gümüşhane ve Iğdır olmak üzere on ilin katılımıyla Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde sergilendi.

             Iğdır’dan yarışmaya Milli Eğitim Müdürü hakan Cırıt ve okul müdürleri,  öğrenciler, öğretmenler giderek katıldılar. Millî Eğitim Müdürü Hakan Cırıt,  “başarılı olan okullarımızı kutluyorum. Bilgi çağının yaşandığı günümüzde, eğitim sistemimizde temel amacın, öğrencilere mevcut bilgileri aktarmaktan çok, bilgiye ulaşma ve bilgi üretme becerilerini kazandırmaktır. 4 proje ile Erzurum ilinde temsil edilmek  güzel bir olay“ dedi.

                  70. Yıl Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Matematik alanın da, bu yıl düzenlenen 46. TÜBİTAK projeleri yarışmasında Erzurum Bölgesinden katılan 2400 proje arasında ilk 100 proje arasına katılarak Erzurum da Tübitak sergisine davet edilmiştir.Sergiye Okul Müdürü Şengül Yıldız, Danışman Matematik Öğretmeni Yusuf Aydemir ve öğrenciler Ayşe Parıldar ile Yeşim Angay,  İMK Anadolu lisesi müdürü Yılbay Güngör ve öğrencileri   ve  Atatürk  Anadolu lisesi  müdürü Reşat Tali katılmışlardır.

               Iğdır ili adına projede yine matematik alanında İMKB Anadolu Lisesinden 2, Atatürk Anadolu Lisesinden 1, proje de ilk 100 proje arasına katılmaya hak kazanmış ve sergiye davet edilmişlerdir.

   70.Yıl Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Şengül Yıldız: ’’Bu gurur verici tabloda İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Hakan Cırıt’a proje davetinde bizlere eşlik etmesinin yanı sıra vermiş olduğu moral ve manevi destek içinde çok teşekkür ederiz. Ayrıca Erzurum’a gelerek destek veren Şube Müdürü sayın Sedat Bilir’e de teşekkür ederiz.’’ dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası