Iğdır Üniversitesi I. Uluslararası Şiir Şölenine İlgi Yoğundu..

Tarih : 2015-04-15 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi I. Uluslararası Şiir Şölenine İlgi Yoğundu..

            Iğdır Üniversitesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Iğdır Şiir Şöleni yoğun ilgi gördü. Iğdır Kültür Merkezi’nde yapılan şiir şölenine Iğdır Valisi Davut Haner, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Vali Yardımcısı Bilgehan Karanfil, Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt’ın yanı sıra çok sayıda öğrenci ve davetliler katıldı.

 

          Şiir Şöleninin açılış konuşmasını yapan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Iğdır Üniversitesi hakkında bilgi vererek, üniversitenin her geçen gün biraz daha büyüdüğünü söyledi. Rektör Yılmaz: “Üniversitemiz uluslararası boyuta gelmiştir. Başta Nahcıvan, Azerbaycan olmak üzere çeşitli ülkelerle de bağlantılarımız, kültürel işbirliğimiz var. Üniversitemiz sayesinde, üç ülkeye sınır olan Iğdır bir kültür şehri olmuştur. Bu programı organize eden Eğitimci Kemalettin Kalkan’a ve şiir şölenini onurlandıran şairlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Ayrıca Rektör Yılmaz, Aşık Veysel’in “Kara Toprak” şiirini de okudu.

             Rektör Yılmaz’dan sonra konuşan Iğdırlı Eğitimci-Şair Kemalettin Kalkan’da şunları sölyedi: “Iğdır Üniversitesi ile Iğdır’da 1. Uluslararası Iğdır Şiir Şöleni gerçekleştiriyoruz. Iğdır’ı şiirde sayılı iller arasına sokacak bir organizasyona, Iğdır Üniversitesi ile işbirliği içinde imza attık. Sayın Rektörümüze teşekkür ediyorum. Bu organizasyona katılan şairlerimize de teşekkür ederim. Bu etkinliklerin devamı gelecektir. Haziran ayında daha geniş kapsamlı şiir şöleninde görüşmek üzere iyi dinlemeler diliyorum.” dedi. 

             Şiir şölenine İstanbul’dan, sayısız ünlü bestelere imza atan Vural Şahin, Ali Tekintüre, Mehmet Ali Demircan, ASKED Genel Başkanı Savaş Ünal, Televizyon kanallarında sık-sık görmeğe alıştığımız şair ve ses sanatçısı  Ali Avni, buğulu sesiyle şiirlere hayat veren ünlü şiir yorumcusu  Yurdagül Özay, Ahiler diyarı Kırşehir’den  Bektikli halk ozanı şiirin duayenlerinden  İbrahim Düğer,  Zübeyde Gökbulut ve Kırşehir’in  sanatçılarından  İdris Altuner, Gaziantep’ten büyük üstad  Mehmet Nazar, Adana’dan şair  Baki Yıldırım, Iğdır’dan Ankara’da uzun yıllardır ikamet eden şair  İslam Çankaya, Fethiye de yaşayan  şaire ve yazar  Fatma Bacara Çağlayan, Aslen Kayseri’li olan ve Iğdır’da öğretmenlik yapan eğitimci-yazar  Fatma Çetin Kabadayı, Nahçıvan’dan şaire  Zeynep Nahçıvanlı, Kıbrıs’tan şaire, ressam ve buğulu sesiyle şiirler yorumlayan  Ayşegül Dinçbaş, Azerbaycan’dan ASKED Azerbaycan Başkanı Qabil Adalet,  Raife Serxangızı,  Şefiqe Atahangızı, Aygün Rehimli, Zeralem Aliyeva ve  Abdullah Şahhüseyinli katıldılar. Programda Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt  ve Iğdır Valisi Davut Haner’de bir şiir okudular.

            Azerbaycan’dan gelen şair ve ses sanatçısı Aygün Rehimli ile ses sanatçısı İdris Altuner’in okuduğu birbirinden güzel şarkılar ve türküler geceye renk kattı. Şiir Şöleni daha sonra programa katılan şairlere Rektör Yılmaz ve Vali Haner tarafından verilen hediyelerin ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.