Şehit Er Erkan Akdeniz Ortaokulunda Kitap Okuma Yarışması Heyecanı Yaşandı

Tarih : 2015-04-16 / Kategori : Eğitim

Şehit Er Erkan Akdeniz Ortaokulunda Kitap Okuma Yarışması Heyecanı Yaşandı

          Iğdır Şehit Er Erkan Akdeniz Ortaokulunda düzenlenen kitap okuma yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

 

               Okul Müdürü  Engin Rızaoğlu “Kitaplar hayatımızın vazgeçilmez birer parçasıdır. Yaşamımıza anlam katan, yeri  geldiğinde dostumuz sırdaşımız olan, geleceğimize şekil veren, ufkumuzu açan, sosyalleşmemizi sağlayan, her günümüze bir güneş gibi ışık tutan kitapları öğrencilerimize sevdirmek için bir yarışma düzenledik.” dedi.

               Öğretmenlerine teşekkür eden ve öğrencilerini başarılarından dolayı tebrik eden  Okul Müdürü Engin  Rızaoğlu; “Öğrencilerinin okuma, okuduğunu anlama ve kendini ifade etme noktasında bazı sıkıntılar çektiğini, bu sıkıntıları aşmak, kitap okumayı teşvik etmek ve kalıcı hale getirmek  amacıyla bu tür etkinlikler düzenlendiğini” ifade etti.

        Şehit Er Erkan Akdeniz Ortaokulunda 5. , 6. , 7. ve 8. sınıf öğrencileri arasında kitap okuma yarışması düzenlendi.  Yarışma hazırlıkları 2014-2015 eğitim-öğretim yılı ocak ayında başladı. Okunacak kitaplar Türkçe Öğretmenleri tarafından belirlendi. 5. ve 6. sınıflar "Tom Sawyer" ve "Çocuk Kalbi" , 7. ve 8. Sınıflar "Toprak Ana" ve "Kibarlık Budalası" adlı kitaplardan sorumlu tutuldular. Her kitaptan 15 tane soru soruldu. Sorular çoktan seçmeli olarak hazırlandı. Sınav yapıldı. Aynı gün içerisinde sonuçlar açıklandı.

                     Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Gelal, Şube Müdürü Cabbar Turan, okul müdürleri, öğretmenler veliler ve öğrencilerin katılımıyla ödül töreni düzenlendi. Her iki gruptan ilk üçe giren öğrencilere para ödülü ve başarı belgesi verildi. Ödül olarak 1. olan öğrenciye 150 TL, 2. olan öğrenciye 100 TL, 3. olan öğrenciye ise 50 TL verildi. Diğer 5., 6., 7. ve 8. olan öğrencilere ise başarı belgesi ve sürpriz hediyeler verildi. Ödül töreni programında öğrencilerin hazırlamış olduğu drama gösterisi yapıldı. Ayrıca Müzik Öğretmeni eşliğinde öğrencilerimiz şarkı seslendirdi. Velilerin de katılımıyla  büyük bir coşku içerisinde tören sonlandırıldı. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.