Iğdır Üniversitesi'nde Bahar Şenlikleri Coşkusu

Tarih : 2015-05-14 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi'nde Bahar Şenlikleri Coşkusu

         Iğdır Üniversitesi’nde 2015 Bahar Şenliği etkinlikleri açılış seramonisi ve Iğdır Üniversitesi Halk oyunları ekibinin gösterisiyle start aldı. 

 

         Iğdır Üniversitesi Suveren Kampüsünde gerçekleşen etkinliklerle üniversite kampüsü adeta bir festival alanına döndü. Şenliklerin 1. gününde mezuniyet coşkusu da yaşandı. 1119 öğrencinin mezun olduğu mezuniyet coşkusunda öğrenci ve velilerin heyecanı, mutluluğu görülmeye değerdi. Programda Iğdır Üniversitesi  İlahiyat Fakültesini birincilikle bitiren Mehmet Sait 

          Tuncel mezuniyet konuşmasını yaptı. Tuncel; hayata yeni bir adım attıklarını belirterek, “Türkiye’nin geleceğini hep beraber inşa edeceğiz” dedi. Başarılı öğrenci Tuncel şöyle devam etti: “Güneşin ilk doğduğu ve üç ülkeye komşu olma güzelliğine sahip serhat şehri Iğdır'da ve ayrıca Türkiye'nin saygın üniversitelerinden biri olan Iğdır üniversitesinde eğitim aldığımız için mutlu ve ayrılacağımız için de bir o kadar hüzünlüyüz. Azimle çalışıp ve yoğun çaba sarf ederek kazandığımız Iğdır Üniversitesi’nden artık mezun oluyoruz. Sabahlara kadar sönmeyen ışıklarımız, bir ilim halkası etrafında geçen hararetli tartışmalarımız, bazen mum ışığında ders çalışarak geçen gecelerimiz, bazen de zirvelere çıkan sınav heyecanlarımız oldu. 

          Ancak acısıyla tatlısıyla hepsi geride kaldı. Gittiğimiz her yere Iğdır Üniversitesi kimliği ile gideceğimiz için, artık bizlerde birer misyon ve vizyon sahibiyiz. Değerli arkadaşlarımla birlikte Iğdır Üniversitesi’nin misyon ve vizyonuna göre davranıp artık daha çok çalışacağız. Iğdır Üniversitesine başladığımız ilk günden bugüne kadar, bizlerden desteğini esirgemeyen başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz'a ve saygı değer hocalarımıza huzurunuzda teşekkür ediyorum. Yine ilim talep noktasında çıkmış olduğumuz bu yolculukta bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen değerli ailelerimize huzurunuzda teşekkür ediyorum.” dedi. 

Üniversitemizi birincilikle bitiren Tuncel’den sonra konuşan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz da Iğdır Üniversitesinin en anlamlı günlerinden birini yaşadığını belirterek şunları söyledi: “Bugün Iğdır Üniversitesi fakültelerden ve Meslek Yüksekokullarından 2015 yılına ait meyvelerini veriyor. Bu nedenle bu mutlu günümüzde bizimle beraber olma nezaketini gösterdiğiniz için teşekkür ediyor ve Iğdır Üniversitesi adına hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bu yıl toplamda üniversitemizden 1119 öğrencimiz mezun oluyor. Bugüne kadar Iğdır Üniversitesinden mezun olan öğrenci sayısı ise 5816’dır. 

Bu kadar ön lisans ve lisans öğrencisini yetiştirerek mezun etmek biz yöneticiler ve öğretim üyelerimiz için mutluluk verici bir olaydır. Öğrencilerimizin yetişmesinde önemli katkıları olan hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Üniversitemiz büyüdükçe ve geliştikçe eğitim- öğretim kalitesi ve kapasitesi de önemli ölçüde artmaktadır. Bugün fakültelerden mezun olan  öğrencilerimiz üniversitemizin ilk kuruluş yıllarındaki sıkıntıları pek görmediler, bugün geldiğimiz noktada sıkıntılı günler Iğdır Üniversitesi için artık geride kaldı, kısa sürede modern derslikler oluşturuldu ve artık öğrencilerimiz modern derslik ve laboratuvarlarda eğitim alarak mezun oluyorlar. Önümüzdeki yıl inşallah Ziraat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerimizi şu anda bulunduğumuz binaya taşıyacağız ve üniversitemizin artık derslik ve laboratuvar sorunu kalmayacak. Öğrencilerimizin daha iyi ortamlarda eğitim almaları için modern binalar, sınıflar ve laboratuvarlar yapıyoruz. Bu sene sosyal tesis binamız ile futbol sahası ve diğer spor alanlarının inşaatlarına başlıyoruz. Üniversitemizin alt yapısını ise inşallah sonbahara bitireceğiz. Burada oluşturduğumuz kapasite ile Iğdır Üniversitesi artık 10 bin öğrenci alabilecek bir kapasiteye ulaşmış oldu ve bu yatırımlar önümüzdeki yıllarda da devam edecektir. 

Üniversitemizde artık ulusal ve uluslararası sempozyumlar yapılabilmekte, konferanslar ve paneller düzenlenmekte, yüzlerce insanın katıldığı kültürel yâda sosyal içerikli organizasyonlar yapılabilmektedir. Iğdır Üniversitesi her yeni gün çıtasını yükselten uluslararası saygınlığı artan bir üniversitedir ve gelecekte daha da iyi bir noktada olacaktır. Sizler böylesi bir üniversitenin mezunlarısınız. Bu vesileyle mezuniyet sonrasında da üniversitenizle bağınızı koparmayınız hep iletişim halinde olunuz. Sizler üniversitemizin varlık sebebi ve üniversitemizin en güzide meyvelerisiniz. Burada bazı bilgi ve beceriler kazandınız, ancak unutmayınız ki öğrenmede sınır yoktur, bundan sonraki hayatınızda da bilgilerinizi sürekli yenilemeli ve kendinizi geliştirmeye devam etmelisiniz. Sizler Iğdır Üniversitesinin artık birer elçilerisiniz, umarım gittiğiniz yerlerde üniversitemizi ve Iğdır’ı anlatarak üniversitemiz ve Iğdır’ın tanıtımına önemli katkılarınız olacaktır. Sizlere bu düşüncelerle gelecek hayatınızda başarılar diliyorum. Son olarak değerli vakitlerinizi ayırıp mezuniyet törenimize katılmanızdan dolayı konuklarımıza teşekkür ediyor şahsım ve Üniversitem adına hepinizi saygıyla selamlıyor, mezun olan öğrencilerimize hayat boyu başarılar diliyorum.”dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreninde ayrıca Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Kick-Boks şampiyonasında 75 kiloda Türkiye birincisi olan üniversite öğrencilerinden Ekrem Kızılkuş’a ve aynı şampiyonada 75 kiloda Türkiye üçüncüsü olan Hakan Kanyar’a ödülleri verildi.

Ödül töreninden sonra, öğrencilerin büyük bir heyecanla beklediği kep atma törenine geçildi. Öğrencilerle birlikte kep atan Rektör Yılmaz öğrencilerin mezuniyet heyecanını paylaştı. Tören Coşkusu Grup 657’nin verdiği mükemmel konserle geç saatlere kadar devam etti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası