Öğrencilere Meslek Seçimi Semineri

Tarih : 2015-05-16 / Kategori : Eğitim

Öğrencilere Meslek Seçimi Semineri

                 Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İle Bayraktutan Hacı Hanım Taşdemir Ortaokulu 8. Sınıf Öğrencilerine Meslek Seçiminin Önemine Yönelik seminer verildi.

 

                Ülkemizde meslek seçimi ve buna bağlı olarak mesleki eğitim yerlerinin tercihi, her ne kadar sistemli bir yönlendirmeye bağlı olarak yapılmaya çalışılsa da bu tercihler genellikle tesadüflere ya da bazı zorunluluklara bağlı olarak yapılmaktadır. Kişinin gelecekteki yaşam tarzının belirlenmesinde dönüm noktası olan mesleği seçmesi, doğru karar vermesi tüm hayatının kalitesini ve mutluluğunu etkiler.  Kişinin mutluluğunda doğrudan etkili olan faktörlerin en önemlisi çalışma hayatıdır. Çalışma hayatında ve özel hayatta mutlu olmanın, iyi bir kariyer elde etmenin ilk adımı ise uygun meslek seçmekle mümkündür. 

          Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü  tarafından İş ve Meslek Danışmanlığı hizmetleri kapsamında gerçekleştirilen mesleki rehberlik ve danışmanlık hizmetleri; Meslek seçim aşamasında olan gençlerin doğru iş ve meslek seçmelerine destek olmak amacıyla yürütülmektedir. Bu kapsamda öğrencilerin meslek ve çalışma hayatı ile ilgili bilgi eksikliklerinin giderilmesi hem de velilerin çocuklarına meslek seçimi aşamasında destek vermesi hedeflenmektedir. Bu amaçla 14.05.2015 Perşembe günü saat 10:30’da Iğdır Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde Bayraktutan Hacı Hanım Taşdemir Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerine ‘’Meslek Seçiminin Önemine Yönelik’’ seminer verildi. Iğdır Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Halis ERDOĞAN’ın da katılımı ile gerçekleşen seminerde  meslek seçiminin önemi üzerinde öğrencilere farkındalık yaratıldı. İl Müdürü Halis ERDOĞAN bu tür etkinliklerin bundan sonra da devam edeceğini belirtti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası