EHDER, EHLADER, TV ON4 Yayın Grubunun TBMM Başkanı Sayın Cemil ÇİÇEK'i ziyaretleri

Tarih : 2014-02-28 / Kategori : Gündem

EHDER, EHLADER, TV ON4 Yayın Grubunun TBMM Başkanı Sayın Cemil ÇİÇEK'i ziyaretleri


        EHDER (Ege Ehli Beyt Derneği )Genel Başkanı Mehmet MERT, EHLADER (Ehli Beyt Alimleri Derneği) Genel Başkanı Hasan KANAATLI  ile  TV ON4
Yayın Grubu  Yönetim Kurulu Başkanı  Hürriyet VAROL ve beraberlerindeki Yönetim Kurulu üyeleri   25.02.2014 tarihinde  TBMM Başkanı Sayın Cemil ÇİÇEK'i ziyaret etmişlerdir.
        Bu ziyarette EHLADER Gen. Bşk. Hasan KANAATLI  Başkanlığını yürüttüğü dernekle ilgili bilgi vererek heyetin takdimini yapmışlardır. Daha sonra söz alan, anılan Dernek Genel Sekreteri Kadir AKARAS Ülkemizde Caferi toplumunun yaşadığı sunulanlarla ilgili genel bir değerlendirme yaptıktan sonra, EHDER Genel Başkanı Mehmet MERT söz alarak, şahsı ve heyet adına kabullerinden dolayı  Sayın Meclis Başkanına şükranlarını ifade ederek, bölgelerinde ihtiyaca binaen  yapılacak  Cami ve külliyatlarının yapımı ve yer temininde yasa gereği zorluklar yaşadıklarını, bölgelerinde bazı yöneticilerin bu hususla ilgili mezhebi ayrımcılık içerisinde olduklarını, örneğin Caferi nüfusunun yoğun olarak yaşadığı İzmir Merkez ile Aliağa ve Torbalı ilçelerinde ihtiyaç duydukları Cami  yerlerinin tahsisine yetkili Müftülüklere yapılan  müracaatlarda mezhep ayrımcılığı yapıldığını ve bu husus ile ilgili yardım ve desteklerinin yapılmasını ifade etmişlerdir.
        TV ON4 Yayın Grubu Genel Müdürü Hürriyet VAROL ise mevcut yayın grubunun Frekans sıkıntılarının olduğunu bu konu ile  ilgili desteklerini talep etmişlerdir.
        TBMM Başkanı Sayın Cemil ÇİÇEK ise bu ziyarette yaptığı değerlendirmede ; "..herkesin eşit yurttaşlık haklarından yararlanması  ve Caferilerin bu cami sorunlarının giderilmesi gerekir ..." şeklinde görüşlerini  ifade etmişlerdir.
        Ziyaret iyi dilek ve temennilerle son buldu.

Facebook Beğenenler

  1. Nurettin Ukşul 2014-02-28 11:10:04

    Caferi toplumunun sorunlarını TBMM başkanına ileten EHDER genel başkanı sayın Mehmet MERT'e,EHLADER Derneği genel başkanı Sayın Hasan Kanatlı'ya ve TV ON4 yayın gurubu başkanı Sayın Hürrüyet Varol'a sonsuz teşekkür eder başarılarının devamını dilerim.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.