Duygulandıran konferans

Tarih : 2014-09-18 / Kategori : Gündem

Duygulandıran konferans

         Ali Öztaş “Tarihini bilmeyen milletlerin sınırlarını hep başkaları çizmiştir” dedi.

 

Iğdır Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü faaliyetleri kapsamında 17-18 Eylül 2014 tarihlerinde  “Çanakkale Savaşlarında Çekilen Sıkıntılar ve Çanakkale Beklemeleri” konulu konferans büyük ilgi gördü.

Iğdır  İl Emniyet  Müdürlüğünce düzenlenen 'Çanakkale Savaşlarında Çekilen Sıkıntılar ve Çanakkale Beklemeleri' konulu konferansa katılım yoğun oldu. 

Sunumu, Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli Polis Memuru Ali ÖZTAŞ’ın sunduğu konferansa iki seans halinde lise öğrencileri ve Iğdır protokolü dinleyici olarak katıldı.

Öztaş memuriyet görevi yanı sıra Çanakkale savaşları konusunda kendisini yetiştirdiğini, aynı zamanda Çanakkale savaşlarının geçtiği alanları gezmeye gelen kafilelere rehberlik yaptığını, Çanakkale Savaşları hakkında halkı ve öğrencileri doğru bilgilendirmek ve milletimizin milli duygularını ayakta tutmak amacıyla ülkemizin dört bir yanında konferanslar verdiğini bu günde Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal’ın daveti üzerine Iğdır’da konferans vermek için geldiğini belirtti. 

Ali Öztaş Çanakkale Savaşlarının dünyada bir benzeri olmadığına dikkat çekerek, yokluk içerisindeki bir milletin 15 yaşındaki çocuk denecek yaştaki nesli dahi askere alarak varlık yokluk mücadelesi yaptığını, milletin top yekün büyük fedakarlıklarının sonucu olarak savaşlardan galip ayrıldığını, ancak bunun çok pahalıya mal olduğunu söyledi.

Öztaş, Çanakkale Savaşına katılanların ya şehit ya gazi olduğunu, cephe gerisinde kalanların ise ömürlerini yoklukla mücadele yanında savaşa gönderdikleri sevdiklerini beklemekle geçirdiklerini, o günleri unutmanın şimdiki toplum için adeta intihar olacağını söyledi.

Gençlere seslenen Polis Memuru Ali ÖZTAŞ, ”Bizler geçmişimizi çabuk unutan bir milletiz.” dedi.

Öztaş, “Geçmişimizi unutmamak için Çanakkaleyi  ziyaret etmemiz gerekiyorki geçmişimizi daha iyi bilelimki geleceğimizi ona göre kuralım. Bizleri Yıllardan beridir bölmek parçalamak isteyen dış güçler var. Bizler Türk gençliği  olarak buna fırsat vermemeliyiz. Tarihini bilmeyen milletlerin sınırlarını hep başkaları çizmiştir. Bizler buna asla fırsat vermeyeceğiz. Bizleri bölmek için Sağcı, Solcu, Alevi, Sunni kavgası vardı bu memlekette, Görüş ayrılığı yüzünden kardeş kardeşi öldürdü.   Artık bu oyunlara gelmeyelim. Atalarımız nasıl Çanakkalede, Dumlupınarda omuz omuza savaşarak siz gençlere bu toprakları kanının son damlasına kadar savaşarak kurtardıysa  ve ezan sesiyle uyanıyorsak bizlerin geleceği olan gençler sizler dış güçlerin oyununa gelmeyerek ülkemizde al bayrağımızı hep göklerde dalgalandıralım. O bayrak bizim Vatan bizim Azerisiyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Aşiretiyle herne olursak olalım dedelerimizin, atalarımızın izinden gidelim ve bizleri kimsenin bölmesine izin vermiyelim. Yıllardır bölmeyi başaramadılar bundan sonrada Türk gençliğini bölmeye çalışamayacaklar.” şeklinde konuştu.

Duygulu anların yaşandığı konferans sonunda Cumhuriyet Başsavcısı  H. Mustafa Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, İl Jandarma Komutanı Mustafa Ulus, Iğdır Üniversitesi Rektörü İ. Hakkı Yılmaz, Ali Öztaş'a teşekkür ederek günün anısına kendisine Yöreye has el dokumalı Karabağ motifli kilim hediye edildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.