5 Yıllık Stratejik Plan Iğdır İl Genel Meclisinden Geçti

Tarih : 2014-10-11 / Kategori : Gündem

5 Yıllık Stratejik Plan Iğdır İl Genel Meclisinden Geçti

              Iğdır İl Genel Meclis Toplantısının Ekim ayı toplantısında “5 yıllık stratejik plan “ meclisten geçirildi. 

 

           Iğdır’da 2015-2019 yılları arası geçerli olan “5 yıllık stratejik plan” İl genel meclis üyeleri tarafından Ekim ayı meclis toplantısında geçilerek karar bağlandı. Iğdır İl Genel Meclis toplantı salonunda gerçekleşen Ekim ayı meclis toplantısına DBP Iğdır İl Genel Meclis eş başkanları A.Kadir Özsular ve Dilek Yanardağ’ın yanı sıra DBP, MHP ve AKP’nin meclis üyeleri katıldı. DBP Iğdır İl Genel Meclis Eş Başkanı A.Kadir Özsular’ın başkanlık ettiği toplantıda “5 yıllık stratejik plan” DBP, MHP ve AKP meclis üyelerinin tamamının evet oyuyla meclisten geçti. 

            Planda birbirinden önemli komisyon kararlarının yanı sıra özelikle Eğitim Komisyonu tarafından mevcut 5 yıllık stratejik plana eklenen maddeler dikkat çekti. Eğitim komisyonunda eklenen maddelerden Kadın-erkek eşitliği esasıyla kadınların yerel karar alma süreçlerine katılımının teşvik edilmesi, kadınların şiddete maruz kalmaması için eğitim temelli destekler sunulması ve kadınların sosyal yaşamda ekonomik açıdan güçlenmesi amacıyla çeşitli branşlarda mesleki kurslar düzenlenmesi kararı alınması kadının topludaki yeri ve önemi bir kez daha vurgulandı. Ayrıca Kreş ve gündüz bakım evlerinin açılması ve buralarda çocukların kendi anadillerinde eğitim almaları planlanmalı ve desteklenmeli kararı da Iğdır il genel meclisin anadile verdiği önemi almış olduğu bu kararla onayladı. 

             Iğdır’da Çevre ve Sağlık, İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, İçişleri ve Çeşitli İşler, Tarım ve Köy İşleri ve Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonunun tespit ettiği sorunlar ve bunların giderilmesi için 5 yıllık stratejik planların oylamaya sunulduğu toplantıda önemli kararlar alındı.

           ‘Umarım aldığımız kararlar teoride kalmaz’

          Alınan plan kararlarının ardından konuşan DBP Iğdır İl Genel Meclis Eş Başkanı A.Kadir Özsular, 5 yıllık stratejik planda alınan kararların önemli olduğunu ve bu kararların teoride kalmaması gerektiğine vurgu yaparak ”Bugün gerek partimiz ve gerekse de diğer siyasi partide bulunan arkadaşlarımızla il genel meclisi olarak 5 yıl boyunca çalışacağımız konular üzerinde almış olduğumuz önemli kararlar vardır. Öncelikle bu komisyonlarda emek veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Tek temennimiz almış olduğumuz bu kararların teoride kalmaması ve hayata uygulanmasıdır” dedi.

           Iğdır İl Genel meclisinin mevcut 5 yıllık stratejik plan uygulamasına ek olarak ekledikleri ve kabul edilen maddeler Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonunun Kadın-erkek eşitliği esasıyla kadınların yerel karar alma süreçlerine katılımının teşvik edilmesi ve desteklenmesi, Kadınların şiddete maruz kalmaması için eğitim temelli destekler sunulması ve kadınların sosyal yaşamda ekonomik açıdan güçlenmesi amacıyla çeşitli branşlarda mesleki kurslar düzenlenmesi kararı alınması.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası