Iğdır Doğalgaza Kavuşuyor

Tarih : 2014-10-22 / Kategori : Gündem

Iğdır Doğalgaza Kavuşuyor

      Iğdırlı hemşerilerimizin uzun yıllardır beklediği doğalgaz çalışmalarında sona yaklaşıldı. 

 

İlimizde yatırımcılara her türlü konuda yardımcı olan, yatırımcıları devlet destekleri konusunda bilgilendiren, ilimize yatırımcılar kazandırmaya çalışan ve büyük kamu projelerini yakından takip ederek il için stratejik raporlar hazırlayan Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Iğdır Yatırım Destek Ofisinden alınan bilgiye göre Iğdır şehir merkezinin doğalgaz ihalesi sonuçlanmış ve ihaleyi kazanan firmaya 7 Ağustos 2014 tarihinde dağıtım lisansı verildi.

Serhat Doğalgaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş. adı altında faaliyet gösterecek olan firma, mevzuata göre lisansı aldığı tarihten itibaren 6 ay içinde çalışmalara başlamak ve 18 ay içinde de şehre ilk gazı vermek durumundadır. Öncelikli olarak imar sorunu bulunmayan yerlere ve kamu binalarına doğalgazın ulaştırılması beklenmektedir.  Mevzuat gereği Iğdır Belediyesinin de yüzde 10 oranında payının olduğu şirket 30 yıllığına Iğdır’ın doğalgazını sağlayacaktır.

Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Burak AYDOĞDU, Iğdır’ın ardından özel sektörün ilgi göstermemesi nedeniyle Türkiye’de doğalgaz dağıtım ihalesi yapılamayan iller olarak sadece Ağrı, Tunceli, Hakkari, Şırnak ve Artvin’in kaldığını dile getirdi.

Aydoğdu, Iğdır için doğalgazın çok önemli olduğunu belirterek başta hava kirliliği olmak üzere birçok alanda gazın şehir hayatına olumlu etkilerinin görüleceğini belirti.

Doğalgaz sayesinde doğalgaz tesisatçılığı gibi yeni iş alanlarının ortaya çıkacağını, seracılığın gelişeceğini, iş arayan gençlerimizin gerekli eğitimleri alarak usta tesisatçı olabileceklerini, mesken ve ticarethanelerimizde enerji maliyetlerinin düşeceğini, bu durumun yatırımlar açısından işletmelerimizin rekabet gücünü artıracağını ve kentin daha temiz, planlı ve düzenli gelişmesine yol açacağını belirten Aydoğdu, halkımızın bu temiz enerjiye kolaylıkla uyum sağlayacağını vurguladı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.