Iğdır’da Özgecan İçin Bayanlar Erkekler Yürüdü

Tarih : 2015-02-16 / Kategori : Gündem

Iğdır’da Özgecan İçin  Bayanlar Erkekler Yürüdü

             Iğdır’da sosyal medya üzerinden bir araya gelen  bir grup  lise öğrencisi, erkek ,bayan vatandaş  Zübeyde Hanım Bulvarında  toplanarak Özgecan’a yapılan vahşi saldırıyı kınadılar.

 

             Pankart taşıyan ve slogan atan grup, kadına yönelik şiddeti kınadı. Burada bir açıklama yapan İmam Hatip Lisesi 12.sınıf öğrencisi Lale Öztürk “Kadınların öldürülmesi bir doğal affet değildir.koruma kanunu uygulayan siyasiler kadın cinayetlerini kınasınlar ceza kanununda caydırıcı düzenlemeler yapın bunlar hiçte zor  şeyler değildir. Yıllardır bu adımlar atılmadı.meclise gidip aynılarını söyledik.bu gül yüzlü kardeşimiz sadece evine giderken başına dünyada gelecek en kötü vahşet geldi. Bu sanki korku filmindekiler gibiydi. İnsanlar daha bir öfkeli sokakta Biz mısırda öldürülen esma içinde Özgecan içinde sokağa çıkıyoruz. Biz bütün kadınlar için buradayız. Ayrıca dün attığı twitle gündem gelen Nihat Doğan’ nefretle öfkeyle kınıyoruz. Eğer ki etek giydiği için kadınlar öldürülecekse Kars2ta ki 10  yaşında ki  çocuk etek giymeden tecavüz edildi. Öfke ve nefretle kınıyoruz Özgecan’ın ölümüne sesiz kalmayın ,”dedi.

        Kalabalık 'Toprak atma meleğime diyen babanın canını aldınız', 'Özgecan'ın çığlığını duydunuz mu?', '3 yanlış 1 doğruyu götürdü', 'Özgelerin hesabını kadınlar soracak' gibi pankartlar taşıdı. Grup daha sonra eylemi sonlandırdı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası