Iğdır il genel meclis üyeleri muhtarlarla toplantı yaptı

Tarih : 2015-02-28 / Kategori : Gündem

Iğdır il genel meclis üyeleri muhtarlarla toplantı yaptı

           İl genel meclis üyeleri muhtarlarla bir araya geldi.

 

          Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde köylerin sorunlarını gidermek amacıyla il genel meclis üyeleri muhtarlarla bir araya geldi.

          Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde merkezde bulunan bir kıraathanede gerçekleşen toplantıya DBP Iğdır İl Genel Meclis eş başkanları A.Kadir Özsular, Dilek Yanardağ, Tuzluca Muhtarlar Derneği Başkanı Dinçer Özlü, MHP Tuzluca İl Genel Meclis Üyesi Nevzat Ayrım, DBP meclis üyeleri ve köy muhtarları katıldı.

             Toplantıda köy muhtarlarının özelikle kaynak sulardan yararlandıkları için içme suyunda yaz aylarında sıkıntı çektiklerini ayrıca doğal afetlerden dolayı tarımsal anlamda kullandıkları su kanalları dolunca yeterli verimi alamadıklarını belirttiler. Muhtarlar hayvanlar için kullanılan su göletlerinin de temizlenmesi gerektiğini belirttiler.

             Köylerde yaşanan su sorunlarına en kısa zamanda çözüm üreteceğiz’

              Köy muhtarlarının en öncelikli sorununun su olduğunu belirttikleri toplantıda konuşan DBP Iğdır İl Genel  Meclis Eş Başkanı A. Kadir Özsular, yaşanan bu sorunun biran önce çözülmesi için il genel meclisi olarak ellerinden geleceklerini yapacaklarına dikkat çekerek ”Bugün burada olmamızın sebebi köylerimizde yaşanan sıkıntılara çözüm bulmak içindi. Anladığımız kadarıyla da öncelikli sorun su sorunu oldu. 

             Sizlerin de başta içme suyu olmak üzere tarımsal su ve hayvan içme suyu göletleri konusunda sorunlarınızı gidermek için en kısa zamanda çalışmalarımız olacaktır. Arkadaşlarımızla birlikte yürüteceğimiz çalışmalar hız kazanacaktır” dedi.

         HES’lere izin vermeyeceğiz’

       Tarımın yok olmasına sebep olan HES’lere karşı olacaklarına dikkat çekerek ”Bugün sadece köyümüzde değil tüm Iğdır’da tarımla uğraşan halkımızın önündeki en büyük engel HES’lerdir. Aras Nehri üzerine yapılan HES’lerle birlikte sulama kanalları kurumuş ve Aras Nehri’nin yüzde 50 suyu azalmıştır. Bizler burada başta tarımla uğraşan tüm halkımıza sesleniyoruz.Bu gibi doğaya zarar veren  projelere karşı birlikte olalım. Elimizden geldiğince tarım ve hayvancılığa önem verelim.Bu bizim için olmazsa olmazlardandır. Deminde belirttiğim gibi başta su sorunu olmak üzere köylerimizin tüm sorunlarını gidermek için bizler elimizden gelen tüm çabayı gösterme sözü veriyoruz” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası