Güvenli İnternet Programı Düzenlendi

Tarih : 2015-03-06 / Kategori : Gündem

Güvenli İnternet Programı Düzenlendi

          Iğdır Valiliği tarafından ‘’İnternetle Yüzleşme Günleri’’ sloganından yola çıkılarak Valilik-Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün iş birliği ile Iğdır Kültür Merkezi Tiyatro salonunda yetişkinlere, memurlara, kamu görevlilerine, muhtarlara ve internet kafe işletmecilerine yönelik bilgilendirme programı düzenlendi. 

 

          Programa Iğdır Valisi Davut Haner, Iğdır İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Iğdır Bilgi İşlem Müdürü Yüksel Kasım Çarman, Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt başta olmak üzere pek çok kamu kuruluşu temsilcisi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Vali Haner, “Bugün burada teknolojik gelişmelerin insanların birçok işini kolaylaştırmasının yanında insanlara hayatı zehir eden bazı istismarlara nasıl yol açtığını gösteren bir konuyu konuşmak ve analiz etmek için buluştuk. Konumuz internet yolu ile çocukların cinsel yönden istismarı ve bunu nasılengelleyebileceğinizi sizlere anlatmak. İşin içinde çocuk olunca her türlü kötü niyetli insanlara büyük bir avantaj sağlanmış olunuyor. Çünkü çocuklar saf ve masum varlıklar onları kandırmak yetişkin bireylere nazaran daha basit. Çocuklar üzerinden istismar yapan ve onları bir ticari meta olarak gören bu zihniyete sahip insanlar -ki onlara insan dahi denemez- bile konu kendi çocukları olunca onları kötülükten uzak tutmaya çalışır. Çocuk bu dünyada insanlara verilen en masum, en güzel, en anlamlı hediyedir. Teknolojiler hayatımızı kolaylaştırdı ama bu teknolojiyi nasıl kullandığımızla alakalı. 

          Bizler hayatımızı kolaylaştırmak adına teknolojiyi kullanırken bazıları ise insanlıkta yeri olmayacak şekillerde msum olan çocukları kötü niyetlerine alet ederek yine teknolojinin sağladığı imkanlarla bunu art niyetli bir biçimde kullanıyorlar. Anne, baba, öğretmen, amca, teyze, ağabey, abla olarak bizlere düşen şey bu kötü niyetli kişilerden çocuklarımızı korumaktır. İnternette bulunan erişim kolaylığı sayesinde kötü niyetli insanlar basit bir biçimde çocuklarımıza kötülük edebiliyorlar. Biz de aslında masumane duygularımızla bayram, tatil hediyesi olarak aldığımız teknolojik hediyelerin bilinçsiz kullanımıyla buna zemin hazırlıyoruz. Bizler kendi çocuğumuz başkasının çocuğu gibi düşünmeden bütün çocuklarımızı internetin zararlı getirilerinden uzak tutmalıyız.” dedi.

           Programın ev sahibi olan Iğdır Valiliği Bilgi İşlem Müdürü Yüksel Kasım Çarman ise “ Bugün gelinen noktada çocukların internet ortamında cinsel istismarı büyük bir problem olarak karşımıza çıkmaktadır. Küresel bir sorun olan bu suçla mücadeleyi daha etkin kılma amacıyla, ülkemizin de içinde yer aldığı 54 devletin katılımıyla oluşturulan “Çocukların İnternet ortamında Cinsel İstismarına Karşı Küresel İttifak” kapsamında birlikte mücadele etme kararı alınmıştır. Bizim toplumsal sorumluluk misyonumuz gereği İlimizde ‘Iğdır Çocuk İstismarı ve İhmalini Önleme ve Mücadele Derneği” kurulması kararlaştırılmıştır. Bu kararla ilgili kurulması planlanan bu derneğe gönüllü olarak görev almak isteyen vatandaşlarımız Valiliğimiz Bilgi İşlem Müdürlüğüne müracaat edebilirler.” dedi. 

            Açılış konuşmalarının ardından Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik Danışmanları Duygu Akış ve Kader 

             Karaca, konu ile ilgili hazırladıkları sunum gösterisini katılımcılara sundular. Programa katılan vatandaşlar program sonrası basın mensuplarına verdikleri demeçte “Valilik ve Bilgi İşlem müdürlüğüne çok teşekkür ediyoruz. Oldukça faydalı bir işe imza atmışlar. Yaptığımız yanlışların farkına vardık. Bundan sonra çocuklarımızla daha yakın ilgileneceğiz.” dediler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.