Iğdır’da Coşkulu Kutlu Doğum Programı

Tarih : 2015-04-15 / Kategori : Gündem

Iğdır’da Coşkulu Kutlu Doğum Programı

         Hz. Muhammed’in (S.A.V) Kutlu Doğum yıl dönümü münasebetiyle her yıl kutlanmakta olan ‘Kutlu Doğum Haftası’ Iğdır’da İl müftülüğü tarafından planlanan etkinliklerle coşkuyla başladı.

 

               Özel bir düğün salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Müftülük çalışanları tarafından güller ve güzel kokular dağıtıldı. Ayrıca etkinliğe katılan herkese çeşitli ikramlarda bulunuldu. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Hasan Kamil Yılmaz etkinlikler kapsamında vatandaşlara Hz.Muhammed konulu bir konferans verdi. Konferansa Iğdır Valisi Davut Haner, Iğdır Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Mustafa Yılmaz, Iğdır İl Müftüsü Cüneyt Kulaz, Iğdır İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal ve kurum müdürlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. İstiklal marşı ve kuran-ı kerim tilavetinden sonra kürsüye gelen Iğdır Valisi Davut Haner, “Peygamber efendimiz alemlere rahmet olarak gönderildi. Bize düşen onun bize öğütlediği güzel ahlaktan nasibimizi almaktır. Bu etkinliği düzenleyen herkese emeği için çok teşekkür ediyorum.“ dedi.

             Ardından konferansın açılış konuşmasını yapan Iğdır İl Müftüsü Cüneyt Kulaz “Kadın-erkek, genç ihtiyar, çocuk, engelli, hasta, mahkûm, ihtiyar, kimsesizler, şehid ve gazi aileleri, emekli din görevlileri gibi toplumumuzun her katmanında bu hafta kendisini Hz. Peygamber sevgisiyle buluştuğu izlenimini yaşatmaya çalışmaktayız. Bütün görevlilerimizce planlanan etkinliklerinin coşkuyla devam etmesi için her türlü çalışmalarımız devam etmektedir. El ilanları, bilbordlar, afişler ve davetiyelerin yanında camilerimizdeki duyuru salavat-hatim duaları bu coşkuyu arttırmaktadır. Kutlu Doğum Haftasının ilimizde coşkuyla, sevgi, kardeşlik ve beraberlik anlayışıyla Hz. Peygamberin ahlakından hisseler kazanılarak kutlanması daima amacımız olmuştur. Kutlu Doğum Haftası Iğdır halkına, ülkemize, bütün insanlığa huzur ve kardeşliğe vesile olmasını diler, Hz. Peygamberin Ehl-i Beytinin ve Onların yolunda istikametle hayatını sürdüren dostlarının sevgisine vesile olması niyazımla Tebrik ederim.” dedi. 

              Müftü Kulaz konuşmasının ardından protokolde bulunanlara Hz. Muhammed’i hatırlatan güllerden dağıttı.

            Konferansın onur konuğu Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Hasan Kamil Yılmaz ise Hz. Muhammed'in farklı din mensuplarının birlikte, huzur içinde yaşamasını sağladığını, diğer dini gruplara kendi ümmetine olduğu gibi müsamaha gösterdiğini söyledi. Yılmaz, Hz. Muhammed'in birlikte yaşama örneklerini en iyi şekilde ortaya koyduğunu dile getirdi. Hz. Peygamber, Medine'ye geldiği dönemde farklı dinlere mensup insanların burada yaşadığını belirten Yılmaz, "Bu topraklarda farklı din mensuplarıyla yaşanacağı için Medine Vesikası hazırlanıyor. Bugünün modern dünyasında öne çıkarılan temel değerler buraya konuluyor. Medine Vesikası'nda öyle maddeler var ki bugünün devletlerinin ve hatta Birleşmiş Milletlerin henüz algılayabildiği konular vardır" dedi.

               Medine Vesikası'nda mal ve can güvenliği konusunun da bulunduğuna işaret eden Yılmaz, tüm dini grupların can ve mal güvenliğinin teminat kapsamına alındığını vurguladı.             Yılmaz, "Savaş hali dışında kimsenin canına kastedilmemesi gerektiği vurgulanmıştır" diyerek, "Din ve ibadet özgürlüğü sağlanmıştır. Yahudiler, Hristiyan ve Müslümanlar, kendi dinlerine göre ibadet etme özgürlüğüne sahip olmuştur" ifadesini kullandı.

               Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Yahudiler ve Müslümanlar, kendi kitaplarına göre yargılanmıştır. Bu, çok önemli bir konudur. Hz. Muhammed, Medine Vesikası ile yaşamanın örneklerini göstermiştir. Herkese rahmet ve merhametle muamele etmiştir. Birlikte yaşamanın temel öğesi, merhamettir, sevgidir ve samimiyettir. Hz. Muhammed de bunu öğretmiş ve farklı din mensuplarına karşı, kendi ümmetine gösterdiği müsamahayı göstermiştir. Peygamberimiz, yanına gelen ve ibadet yapmak için yer isteyen Hristiyanlara kendi mescidini gösteriyor. Bir Peygamber ki kendi mabedinde başka dinin ayin yapmalarına izin veriyor. Bundan daha büyük birlikte yaşama örneği ve hoşgörü olabilir mi?"

        YILMAZ”  İSLAMI KULLANAN DEAŞ TERÖR ÖRGÜTÜNE DEİĞİDİ “

            Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Hasan Kamil Yılmaz,  Özelikle komşularımızda meydana gelen biz Müslümanların başının öne eğmesine sebebiyet veren islamla Müslümanlıkla bağdaşması mümkün olmayan son derece ağır bedeller ödeten Deaş ve benzeri terör guruplarının yaptıklarına mukavil asıl islamiyetin asıl Müslümanlığın başkalarıyla başka din mensuplarıyla birlikte yaşamak ne demektir bunu paylaşmak istedik. Bu gün islama mal edilmek istenen ve belli merkezden yönetilmek istediğini düşündüğümüz bu deiaş ve benzeri örgütlerin bizimle alakası olmadığını Müslümanlarla Müslümanlıkla alakası olmadığını Müslümanların merhametli nezih ve başkalarına saygı duyan ve zemininde merhamet olan bir anlayışa sahip olduklarını konuşalım diye bu seneki konumuzu Hz. Peygamber ve birlikte yaşama ahlakı konusuna tahsis ettik. Çünkü birilerinin İslam adına böyle vahşetle olaylar işlemesini anlamak mümkün değildir. Oysa biz kendimizi ifade etmek için islamı anlatarak aleme kendimizi göstermek zorundayız. Meshep kavgalarına bu tür vahşetlere girmeden geçmiş mazimizde olduğu gibi bu topraklarda farklı din mensuplarıyla yaşadığımız gibi bunu sürdürmeye mecburuz. Ve bunun örneklerini de yapmışız.” şeklinde konuştu.       

           Vali’den Minibüsçü Cinayetine Gönderme

          Konferansta Konuşan Iğdır Valisi Davut Haner Hz. Muhammed’in sabrından bahsederken sözü geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve minibüsçülerin karıştığı ve 1 kişinin ölümü 8 kişinin yaralanması ile sonuçlanan olaya getirerek “Geçen gün bütün Iğdır olarak feci bir olaya tanıklık ettik. Bir insanımız daha kontrolsüz öfkenin ve sinirin kurbanı oldu. İşte o yüzdendir ki Peygamber efendimiz bizlere hep sabırlı olmayı nasihat etmişlerdir. Bu olaya sebebiyet veren kişiler sabırdan yoksun ve öfkelerini kontrol edemeyen kişilerdir.” dedi.

Program Daha Sonra Iğdır Ehlibeyt Alimleri Derneği ziyareti ile devam etti.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Ehlibeyt Alimleri Derneğinin sorunlarını dinleyerek çözüm konusunda gereken çalışmaları yapacaklarını belirtti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.