Iğdır’da Festivale Çağrı

Tarih : 2014-08-15 / Kategori : Kültür & Sanat

Iğdır’da Festivale Çağrı

                 Iğdır’da DBP HDP ve DÖKH tarafından ortaklaşa düzenlenecek “1’nci Ağrı Dağı Kültür ve Doğa festivali“ için çağrı yapıldı.

                Iğdır’da 16-17 Ağustos tarihleri arasında Iğdır merkeze bağlı Korhan Yaylasında yapılacak olan “1’nci Ağrı Dağı Kültür ve Doğa festivali “ için basın açıklaması gerçekleştirildi. DBP Iğdır İl binası toplantı salonunda gerçekleşen açıklamaya DBP Iğdır İl Başkanı Mehmet Anar, Iğdır Belediye eş başkanları Av.Murat Yikit, Av.Şaziye Önder, Tuzluca İlçe Belediye eş başkanları Mehmet Gültekin, Neşegül Can, Hoşhaber Belde Belediye eş başkanları Ali Çam, Nurcan Paran katıldı.

               ‘Festival halkın kendi kültürlerini yaşatma ve koruma adına bir ilktir’ Basın açıklamasını hazırlık komitesi adına yapan Hanım Derinsu, festivalin Iğdır halkı için kendi kültürlerini, örf ve adetlerini yaşatma ve koruma adına ilk defa olduğuna dikkat çekerek ”Ağrı Dağı Kültür ve Doğa Festivali Iğdır halkına kendi kültürlerini, kendi sanatlarını, kendi örf ve adetlerini yaşatma ve koruma adına bizler için bir ilktir. Dolayısıyla Iğdır’da yaşayan birçok halka mal edilmesi için zengin bir program hazırladık” dedi. Festival Programı 16-Ağustos Cumartesi 18.00 : Açılış Sinevizyon gösterimi Konser (Seyda Perinçek) 17 Ağustos Pazar Demokratik Özerklik ve Rojava eksenli Panel (Konuşmacı: HDP Muş Milletvekili Demir Çelik ) Köyler arası kültür yarışması Bölge milletvekilleri konuşması Konser ( Cevdet Bağca) Kapanış

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası