Anıt ve Müze Ziyaretçi Akınına Uğradı

Tarih : 2014-09-13 / Kategori : Kültür & Sanat

Anıt ve Müze Ziyaretçi Akınına Uğradı

        Iğdır Şehit Türkler Anıt ve Müzesi Genç evli çiftlerin ve nişanlı kızların nişan ve düğün öncesi ziyaret yeri haline geldi.

 

Ermenilerin 1915-1920 yılları arasında katlettiği Türklerin anısına 5 Ekim 1999’da açılışı yapılan Iğdır'ın en önemli ziyaret merkezlerinden birisi olan ve evlenen çiftlerin nikah sonrası ziyaret ettikleri Şehit Türkler Anıt ve Müzesi ziyaretçi akınına uğradı.

   Kültür ve Turizm il Müdürü Osman Engindeniz, “Iğdır’ın en önemli Anıt müzesi olan ve evlenen çiftlerin nikah sonrası ziyaret ettikleri anıt müze, Iğdır’lı vatandaşların ve turistlerin akınına uğruyor. 

         Kültür müdürlüğü olarak anıt müze ziyaretlerine gelen yerli ve yabancı turistlere gereken tanıtımlar yapıldı” dedi.

Bunun yanısıra Çevre örgütü Greenpeace’in küresel ısınma ve çevre sorunlarına dikkat çekmek için Ağrı Dağı’nda yaptırdığı Nuh’un Gemisi Maketi, Iğdır şehir merkezinde yeni evli çiftlerin ve ziyaretçilerin ikinci ziyaret ettiği ve ilgi gösterdiği Nuh’un Gemisi Maketi büyük ilgi çekiyor.

    Engindeniz, “Iğdır’da Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte anıt müzemizi 280 eş düğün öncesi gelerek anıt müzemizi ve Nuh’un Gemisi Maketini ziyaret etmiştir.” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.