Iğdır Azerbaycan Dil, Tarih Ve Kültür Birliğini Yaşatma Ve Destekleme Derneği Halk Oyunları Ekibi Söğüt Şenliklerinde

Tarih : 2014-09-19 / Kategori : Kültür & Sanat

Iğdır Azerbaycan Dil, Tarih Ve Kültür Birliğini Yaşatma Ve Destekleme Derneği Halk Oyunları Ekibi Söğüt Şenliklerinde

           Bilecik İli Söğüt İlçesinde düzenlenen “733.Söğüt Ertuğrul Gazi’yi anma ve Yörük Şenlikleri ”ne İlimiz Iğdır-Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneği Halk Oyunları Ekibi davet üzerine etkinlere katıldı.

 

            12-13-14 Eylül 2014 tarihlerinde düzenlenen şenliklere Türkiye’nin hemen hemen her yöresinden katılım oldu. Özellikle Yörükler ve Yörük derneklerinin katılımı çok büyüktü. 

11-12 Eylül 2014 günlerinde “Merv’den Söğüt’e Türk Tarihi, Kültürü ve Medeniyeti Sempozyumu” düzenlendi. 

            Türk Büyükleri Anıtına çelek sunuldu. Tören alanında Halk oyunları gösterileri yapıldı. Ertuğrul Gazi Türbesi ziyaret edildi ve Şifalı Pilav dağıtıldı. Daha sonra Osmanlı Padişahları Tuğraları Deri Kesme Hat sergisi gezildi. Hükümet Binası önünde Yörükler karşılandı. 

            13 Eylül Cumartesi günü Yörük çadırları gezildi. Yaklaşık 400 Yörük çadırı milli kıyafetleri ile milli yiyeceklerini sundular. Gece gösterilerinde Iğdır-Azerbaycan Dil Tarih ve Kültür Birliği Derneği Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sundu ve akabinde havai fişek gösterileri yapıldı. 

              14 Eylül Pazar Günü Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU tarafından Söğüt’ten Çanakkale’ye toprak  götürmek için “Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu” nu başlattı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra Söğüt Belediye Başkanı Halil AYDOĞDU, Söğüt Kaymakamı Mitat GÖZEN, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi NAYİR, MHP Genel Başkanı Devlet BAHÇELİ ve Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU konuşma yaptılar. Başbakan Davutoğlu’nun konuşmasının hemen ardından Iğdır-Azerbaycan Dil Tarih ve Kültür Birliği Derneği Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sundu. 

             Dernek Başkanı Ziya Zakir ACAR’a İlçe Kaymakamı Mitat GÖZEN tarafından plaket verildi. Eğitimci, Araştırmacı, Yazar Ziya Zakir ACAR Sunduğu bildirisinde Ertuğrul Gazi’nin Oğlu Osman Gazi’nin Sürmeli Çukuru’nda doğduğunu belirtti. 

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.